Áztasd be ebbe a lábad, és enyhül az ízületi gyulladás, köszvény!

Bár az ízületi gyulladásra és az ízületi fájdalmakra az esetek többségében nincsen hatékony és végleges hosszú távú megoldás, ám ezek enyhítéséért sikerrel tehetünk otthon is!

Az almaecet kiváló támogatás az ízületek számára, hatékonyan enyhíti a fájdalmat.

Elsősorban áztató lábfürdőként vagy borogatásként használhatjuk, ezen kívül készíthetünk belőle bedörzsölőt, vagy akár italt is. Most megmutatjuk, hogyan lássunk hozzá:

Hirdetés

Lábfürdő vagy borogatás

Két csésze almaecetet keverjünk háromszor annyi meleg vízbe: ha nem a lábunk fáj, nedvesítsünk meg vele egy törölközőt és alkalmazzuk borogatásként a fájó testrészen. Lábfájdalom esetén áztassuk az almaecetes vízbe a fájó lábunkat, míg ki nem hűl a lábvíz.

Bedörzsölő

Vegyünk két evőkanál almaecetet, egy evőkanál olívaolajat és keverjük el annyi kókuszolajjal, aminek eredményeképpen krémes állagú masszánk nem lesz. Ezzel a masszával körkörös mozdulatokkal dörzsöljük be a fájdalmas területet.

Ital

Nyolc deciliter vízbe vagy meggylébe keverjünk maximum három teáskanál almaecet. Mindhárom fő étkezés előtt igyunk ebből 1-1 pohárnyit!

Ne alkalmazzuk, ha allergiásak vagyunk valamely összetevőre!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés