Egy módszer, ami segít újjá varázsolni a régi szőnyegeket, és a gatyánkat sem kell ráfizetni! Így működik:

Sokak számára okoz nagy örömet egy újonnan megvásárolt szőnyeg, amely a lakás egyik dísze lehet. Azonban ahogy telik és múlik az idő, szőnyegeink sajnos elvesztik ragyogóan ide színüket, bekoszolódnak, és akár a lakás szégyenfoltjává, rosszabb esetben akár még kellemetlen szagok forrásává is válhatnak.

Hirdetés

Méretük miatt nem mindig egyszerű őket tisztítani, azonban most egy filléres és faék egyszerűségű módszert fogunk mutatni, amellyel újjá varázsolhatod a szőnyegedet rövid idő alatt és minimális pénzből. Emellett vegyszereket sem kell használnod, így az egészségednek sem ártasz vele.

Egy Spriccelős Flakonban kell összekeverni 1 EK szódabikarbónát 1 EK mosogatószerrel, másfél csésze forralt vízzel és egyharmad pohár ecettel. Ha jól összekeverted az összetevőket, alaposan permetezd be vele a szőnyegedet, amjd hagyd állni a szőnyegen az oldatot, amíg annak szennyezettségétől függően indokoltnak látod (percek, nem napok)

Hirdetés

Majd nincs más dolgod, mint egy kefével alaposan átdörzsölni az egészet.

Hirdetés

Szinte hihetetlen, hogy ennek az egyszerű keveréknek a hatására a szemünk előtt milyen gyorsan kitisztul és válik ragyogóan új hatásúvá a szőnyegünk. Az ecet nemcsak a színeket frissíti fel, de fertőtlenítő hatása is van, megszünteti a kellemetlen szagokat. A többi összetevő pedig megszabadít a foltoktól/kosztól.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés