Egy nagy hotel mosónője elárulta a helyes törölközőmosás titkát. Ettől sterilek és üde illatúak

A törölközők problémásak lehetnek, már használat során befülledhetnek, és sokszor tapasztaljuk, hogy a mosógépből kivéve sem árasztanak üde illatot, hanem egyfajta penészes, dohos szagot.

Hirdetés

Az alábbi videóban a profi szakember elmondja ennek az okait, és azt is, hogy hogyan küszöbölhetjük ki ezt a rendkívül kellemetlen jelenséget.

A probléma ott kezdődik, hogy nem szárítjuk meg megfelelően a törölközőket a használat során, és mivel a fürdőszobában magas a páratartalom, és sokszor az ajtót is becsukjuk, még a rendesen felakasztott törölközők sem száradnak meg teljesen. A szövetben marad a nedvesség, a baktériumok, penészgombák szaporodni kezdenek benne, és megjelenik az utálatos dohos szag. De mi a megoldás?

Hirdetés

Először is érdemes a törölközőket úgy kiteríteni, hogy minél nagyobb felületen érintkezzenek a levegővel, valamint a fürdőszobát is szellőztessük, levegőztessük minél többet.

a törölköző mosáshoz pedig adjunk két evőkanál szódabikarbónából és 2 dl ecetből álló keveréket (ezeket előtte egy magas falú mérőedényben öntsük össze, és várjuk meg, míg felhabzik)

Ez nemcsak a dohos szagtól, és az azt okozó penésztől, baktériumoktól segít megszabadulni, de azt sem engedi, hogy mosószer halmozódjon fel a törölközőben. Az ecet jót tesz a ruháknak, mivel egyfajta öblítő helyettesítőként működik, továbbá jótékony hatással van a mosógépre is, mivel segít megakadályozni a vízkő lerakódását.

Íme a videó, amelyben az egészet elmagyarázzák:

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés