Egyél meg 5 diót, majd várj 4 órát, és nézd meg mi történik a szervezeteddel!

Az olajos magvak sajnos rendkívül borsos áron kaphatók, azonban az a szerencse, hogy nem kell sokat fogyasztanunk belőlük ahhoz, hogy kifejtsék áldásos, egészségünkre gyakorolt pozitív hatásukat.

Hirdetés

Így összességében mégsem terheli meg túlzottan a családi kasszát, ha napi öt szem diót elfogyasztunk.

Márpedig igencsak “megéri” így tenni: a dió ugyanis ún. “szuper élelmiszer”, és számtalan, egészségünkre gyakorolt pozitív hatásal rendelkezik.

Hirdetés

Többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban igen gazdag.

Elsősorban foszfort, cinket, mangánt, rezet, magnéziumot, káliumot, valamint kalciumot tartalmaz nagyobb mennyiségben, és igen gazdag E-, valamint B1-, és B2- vitaminban is!

Számos idős embertől hallom, hogy néhány szem diót fogyasztanak minden nap, amely pedig a fizikai és mentális jóllétüket még 80 éves kor közelében is hatékonyan képes támogatni!

Hirdetés

Hirdetés

Annak ellenére, hogy rengeteg növényi olajat tartalmaz, mindössze négy órával elfogyasztása után már érezhetjük a hatását, hatóanyagai gyorsan felszívódnak az emberi szervezetben.

Rendkívül sok antioxidánst tartalmaz, amelyeknek szerepük van a szív – és érrendszeri betegségek megelőzésében, továbbá segít erősíteni az immunrendszert, enyhíteni a depresszió tüneteit, illetve csökkenteni az érdugulás kockázatát.

Rendszeres fogyasztása csökkenti a daganatos betegségek kockázatát, kisebb eséllyel alakul ki cukorbetegség.

Egészségesebb az agy és az idegrendszer, alacsonyabb a koleszterinszint, és amennyiben mértékkel fogyasztjuk, segíti az egészséges testsúly megőrzését, és helyreállítását, csökken a derékméretünk!

Ráadásul bőrünk, hajunk, valamint körmeink egészségesebbé válnak!

Hirdetés

Érdemes ugyanakkor a mértékletes mennyiséget megtartani, mert a diónak rendkívül magas az energiatartalma, 654 kg kalóriát találhatunk 100 grammban, így bizony a testsúlyunkat is negatív irányba befolyásolhatja, ha eltúlozzuk a fogyasztását.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés