ÉLETVESZÉLYES idő: Elérte Magyarországot a gigavihar jégesővel :RIASZTÁS! Durva 90 km/h-s károkozó SZÉLLEL ÉS JÉGGEL KÖZELEG a vihar!! ÓRÁRÓL ÓRÁRA MUTATJUK HOL CSAP LE A VIHAR

A május az a hónap, amely sosem nélkülözi a viharokat – viszont idén különösen energikusra sikerült az év ötödik hónapja.

Most éppen az ország nyolc megyéjében kell zivatarra számítani, amelyek közül egynek a tekintetében ráadásul másodfokú az Országos Meteorológiai Szolgálat által kiadott figyelmeztető előrejelzés!

Ennek megfelelően Vas, Somogy, Tolna, Veszprém, Fejér, Baranya, valamint Bács-Kiskun megye tekintetében sárga (első fokozatú) riasztás van érvényben. Zala megyére viszont másodfokú!

Hirdetés

Utóbbi már azt jelenti, hogy hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is!

Ráadásul a fentiek közül három megyében (Baranya, Zala, Somogy) felhőszakadás miatt is első fokú figyelmeztetés van érvényben, vagyis intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

a kép illusztráció!

Hirdetés