Elűzi a gyomorfájást, puffadást, megelőzi a csontritkulást, gomba- és baktériumölő! Ha megismered a hatásait, fogadok, te is rendszeresen fogyasztod majd!

Fűszerként mindannyian ismerjük, azonban kevesek tudják, hogy igazi gyógynövényről van szó: a szegfűszeg erőteljes gombaölő, antibakteriális, és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is bír, és ez még nem minden.

A szegfűszegként ismert fűszer alatt valójában egy örökzöld trópusi fa szárított virágrügyeit értjük, amelyből számos értékes hatóanyagot vonnak ki.

Így többek között gazdag eugenolban, amely erőteljes antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású vegyület. Gazdag továbbá a szabad gyökök elleni harcban ásznak számító flavonoidokban, amelyek többek közt erősítik az elfogyasztott vagy a szervezet által termelt vitaminok és enzimek működését.

Hirdetés!

A szegfűszeg ezen kívül galluszsavban, a metil-aminketonban, a kariofillenben és az oleanolsavban is bővelkedik, amelyek szintén hozzájárulnak alább részletezett pozitív egészségügyi hatásaihoz.

Támogatja az immunrendszert

Hirdetés!

A szegfűszeg hatóanyagai segítik a fehérvérsejt képzést, így immunrendszerünk erősebb és hatékonyabb lesz az egészségünket érő fenyegetésekkel szemben.

Segíti az emésztést

Serkenti az emésztőenzimek termelését, így emésztőrendszerünk jobban és hatékonyabban képes működni, megszűnhet a hányinger és a puffadás.

Fogyasztása: fél teáskanálnyi szegfűszeg egy teáskanál mézzel összekeverve.

Kordában tarthatja a vércukor szintjét

Egy, az USA-ban készített tanulmány alátámasztotta, hogy a szegfűszeg kivonat a vizsgálati személyek egy részében az inzulin hatásához hasonlóan működött, és szabályozta a vércukor szintjét.

Hirdetés!

Erősíti a csontokat

A már hivatkozott eugenol sokat tesz a csontsűrűség megtartásáért, így segíthet megelőzni, lassítani a csontritkulás kialakulását, de akár enyhítheti a fogfájás tüneteit is.

Hirdetés!

Enyhíti a fejfájást

A fejfájás elmulasztására is adunk egy tippet: fogyasszunk el egy pohár meleg tejet, 3 szegfűszeggel és egy kiskanál sóval.

Csökkenti a rák kockázatát

Egy kezdeti stádiumú tüdőrákban szenvedő pácienseken végzett kutatás kecsegtető eredménnyel zárult, kimutatva, hogy a szegfűszeg képes volt lassítani a tumorsejtek növekedését.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés!