Anyósom minden ősszel felvágja az almákat, és egy 3 literes edénybe teszi! Mióta én is így készítem, megőrül érte a család:

Sokan szeretjük az alma cidert, de csak kevesen gondolkodnak abban, hogy otthon készítsék el.

Pedig még a bolti változatánál is ízletesebb, ráadásul egészségesebb és olcsóbb otthoni cidert készíthetünk. Ez az egyik legfinomabb ital, ami létezik!

Ráadásul igen egyszerű, csupán két kilogramm almára, 150-200 gramm cukorra, valamit egy teáskanál mazsolára lesz szükségünk hozzá. Íme a recept:

Hirdetés

Első lépésben mossuk meg a cider készítés céljából kiválogatott almáinkat, majd vágjuk ki a magházukat, és hámozatlanul vágjuk vékony szeletekre.

Második lépésben fogjunk egy 3 literes befőttesüveget, töltsük bele az almát, és rá a mazsolát, majd a cukrot. Végül húzzunk rá egy gumikesztyűt az üveg szájára, és hagyjuk egy hétig sötét helyen pihenni.

Hirdetés

Harmadik lépésben a gumikesztyűt vegyük le a befőttesüvegről, szűrjük le a folyadékot, és egy üvegben 5 napig hagyjuk állni a hűtőben.

Utolsó lépésben pedig ismét leszűrjük a ciderünket, hozzáadagolunk néhány szem mazsolát, és szorosan lefedjük. Újabb 3-4 napot várunk, és kész is az ízletes, szénsavas italunk!

Fogyasszátok egészséggel!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés