Ez a növény még a fokhagymánál is hatásosabb – Csökkenti a vérnyomást és csodát művel a vércukorral!

A fokhagymánál jóval kevésbé ismert a jótékony hatása, pedig sok tekintetben még annál is többet tehet értünk!

Fűszernövényként széles körben használjuk: a tökfőzelék vagy a kovászos uborka elkészítésekor is mellőzhetetlen! A kaporról azonban kevesen tudják, hogy milyen hatékony gyógynövény is egyben!

Elsősorban az alábbi hatásokkal rendelkezik:

Hirdetés

1.) Erős antioxidáns: mivel sok benne a C-vitamin, és hatékonyan küzdi le a szabadgyököket, valamint az általuk okozott sejtkárosodást. Ezen kívül B-, valamint E-vitamint, valamint sok magnéziumot, vasat, kalciumot, cinket, továbbá rezet találunk benne.

2.) A Kapor értágító hatású, mivel egy apiol nevű vegyület található benne, és a paraszimpatikus idegrendszerre fejt ki hatást. Ezzel párhuzamosan csökkenti a vérnyomást: alacsonyabb a szívre irányuló terhelés, és javul a szívizom vérellátása. Kimossa a veséből a vesehomokot, amennyiben kúraszerűen alkalmazzák.

Hirdetés

3.) Csökkenti a vércukrot, mivel vanádiumot tartalmaz. Ez az anyag támogatja és javítja a szénhidrát anyagcsere hatékonyságát. Ez egy inzulinszerű hatást fejt ki, és csökkenti a koleszterintermelést is.

4.) Antibakteriális hatásának hála a baktériumok lassabban képesek szaporodni a szervezetben! Teáját köhögéssel ellen, valamint fogínygyulladás csillapítására is használják! (Tea: Két teáskanál szárított kaprot 3 dl vízzel leforrázunk, majd 10 percig állni hagyjuk!)

5.) A kapor magját rágcsálhatjuk szájszag ellen is!

6.) Húgyúti panaszok esetén:  a kapormagból készített főzet igazi áldás lehet! Fürdővízhez adagolva ülőfürdő kúrát végezhetünk vele. (Főzet: 30 g kapormagot 1 l vízben főzzük 15 percig)!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Amennyiben betegséggel küzdesz, mindenképpen kérd ki szakember tanácsát, mielőtt a kaprot kúraszerűen kezdenéd alkalmazni!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés