Tudod, hogy mi mindent jelez a körömhold az egészségedről?

A legtöbben nem foglalkoznak a körömholddal, ami azonban sokkal fontosabb része a körmünk szerkezetének, mint azt sokan gondolnák..

A körömhold mérete vagy esetleg hiánya több mindent is jelezhet, attól függően, melyik ujjunkon jelentkezik! Ha a hüvelykujjon jelentkezik, az lelki betegségre utalhat. A mutatóujjon jelezheti, bél, máj, vagy hasnyálmirigy, problémát jelezhet.

Ha a középső ujjon tűnik el a körömhold, az jelezheti az érrendszer problémáit. A gyűrűsujjon hormonális problémákra utalhat, a kisujjon pedig belekkel kapcsolatos problémára. Ha a körömhold mérete a megszokottnak többszörösére nő, felmerül a pajzsmirigy alulműködésének gyanúja.

Hirdetés

Van, hogy nem tűnik el a körömhold, de megváltozik a színe. Az is igen árulkodó lehet. Többek között az alábbiakat jelezheti:

Hirdetés

  • Ha a körömágynál található kis, fehér félhold vörösre színeződik, az előrehaladott szívbetegségre utalhat.
  • Cukorbetegség esetében előfordult, hogy a körömholdat egy vízszintes vonal választja el a köröm nagyjától.
  • A körmön kialakuló fehér foltokat legtöbb esetben vitaminhiány okozza, de azok pajzsmirigyproblémákra, nyirokműködési zavarokra, vagy akár a méregtelenítő szervek (máj, vese) megbetegedésére is felhívhatják a figyelmet!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés