Ez az egyszerű levél megszabadíthat a memóriazavartól és a fejfájástól, ráadásul a visszereket is enyhítheti! Csak akkor hat, ha így készíted el!

Minden konyhában megtalálható ez az egyszeri fűszerlevél. Azt azonban kevesen tudják, hogy a babér olaját bizonyos egészségügyi problémák megelőzésére, sőt akár enyhítésére is alkalmazhatjuk.

Természetesen ugyanakkor nem helyettesíti az orvosi kezelést. A babérlevél olaj többek között az alábbi pozitív hatásokkal jár az emberi egészségre:

használhatjuk az immunrendszer erősítésére, izzadás csökkentésére, idegrendszer megnyugtatására, enyhítheti a vastagbél problémákat, valamint az ízületi fájdalmakat és a visszeret is. ezenkívül a babérlevél olaj támogatja az emberi agy működését, serkenti a memória tevékenységet.

Hirdetés

Babérlevél olajat házilag is elő állíthatunk, ha mozsárban összetörünk 15 gramm babérlevelet, majd szétterítjük egy tálcán és megszárítjuk. Ezután tegyük üvegbe, öntsük fel 250 ml olívaolajjal, majd lezárva száraz, hűvös helyen hagyjuk állni két hétig.

Ezt követően szűrjük le, majd ismét zúzzunk le 15 gramm levelet, tegyük bele az olajunkba, és további két hétig hagyjuk állni. Így a négy hétig érlelt esszenciális olajat már be is vethetjük, és azt az alábbiak szerint használhatjuk:

Hirdetés

egyrészt szépségolajként problémás bőrre, pattanások, mitesszerek ellen. Másrészt enyhítheti a migrént, ha bedörzsöljük vele a nyakunkat, vagy a halántékunkat. Ha masszázsolajként használjuk, csökkentheti az ízületi fájdalmat. Ha a kissé felmelegített olajjal bedörzsöljük a visszeres területet, visszahúzódhatnak a kisebb visszerek. Belsőleg alkalmazva ételekhez is adagolhatjuk, mert javítja az étvágyát, és csökkentheti a bélrendszeri problémákat, valamint a gyomorfájást!

Ne alkalmazzuk allergia esetén. Komolyabb egészségügyi problémákkal értelemszerűen mindig forduljunk orvoshoz!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés