EZ az ideális testsúlyod a magasságodhoz és a testalkatodhoz képest

Sajnos a mai, felgyorsult világban egyre jellemzőbb a sematikus, a fontos részleteket figyelmen kívül hagyó, és mindent minél gyorsabban megérteni, elintézni (“letudni”) akaró, egyszerűsítő szemléletmód.

Az úgynevezett ideális testsúly táblázatokkal sajnos ugyanez a helyzet, mert bár az ideális testsúly egy egészséges testsúlyt hivatott jelölni, ezek a táblázatok rendszerint figyelmen kívül hagyják az alapvető testalkati különbségeket, tovább erősítve ezzel a lelki problémák és testkép zavarok kialakulásában sem vétlen, a média által sugárzott “ideálok” káros hatását.

Az alábbi táblázat erőssége, hogy a testmagasság mellett a testalkatot is figyelembe veszi, így sokkal reálisabb alapokat ad, amelyből könnyebben, és sokkal pontosabban indulhatunk ki, amikor ideális testsúlyunkat próbáljuk “belőni”.

Hirdetés

Hirdetés

Természetesen továbbra sem arról van szó, hogy hajszolni kellene a divatlapokban és a reklámokban megjelenő képtelen szépségideált, éppen ellenkezőleg!

Mindannyiunknak arra érdemes törekednünk, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben: szándékunk szerint ebben segít a táblázat!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid, ismerőseid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, és csak kiindulópontként értelmezhetők! Konkrét testsúly-, illetve életmód tanácsért fordulj szakemberhez!

Hirdetés