Ezt kell tenned ősszel a muskátliddal! Figyelem, erről sokan nem tudnak!

Mivel manapság már minden méregdrága lett, nyilván nem szeretnénk minden évben új muskátlit venni (már azért sem, mert ezeknek az ára gyorsabban fut felfelé, mint a legszebb futómuskátli!).

Az alábbi tippek segítenek neked is abban, hogy ne kelljen ideje korán könnyes búcsút venned az idei muskátlidtól, és még jövőre is díszeleghessen a kertedben:

1.) Világos helyen, 6-8 °C-os hőmérsékleten átteleltetheted cserepestül a muskátlit. Csak nagyon keveset öntözd, éppen annyit, hogy ne porozzon a talaj. Bár sajnos érdemi veszteséget kell majd elkönyvelnünk, de egész sok muskátlink túléli a telet, amelyek tavasszal szépen magukhoz térnek majd.

Hirdetés

2.) Választhatjuk a munkásabb, de biztosabb utat is: kihúzzuk a földből a töveket, jól visszametsszük a gyökereiket és hajtásaikat, és ezután beültetünk nagyjából egy tucatnyi növényt egyetlen nagyobb cserépbe. Így már sötétben is tarthatjuk, de vigyázzunk, hogy fagypont felett legyen a hőmérséklet.

Ha eljön a tavasz, a jó állapotban lévő töveket kiszedjük, vízbe áztatás után elültetjük őket. A legtöbbjük szépen meg fog erősödni!

Hirdetés

3.) A hajtások eldugványozása szintén szóba jöhet. Ősszel fogjuk a már elvirágzott muskátlikat, és hajtásokat vágunk róluk, amiket tejfölös pohárba ültetve gyökereztetünk. Ez esetben világos és meleg helyre van szükség (pl. ablakpárkány). A szépen fejlődő tövekből tavaszra már életképes és virágzó muskátli növényeink is lehetnek!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés