Ezt tedd ki a lakásodban, és garantáltan messze elkerülik a legyek és más rovarok

Bár imádjuk a tavaszt és a nyarat, azonban ez a melegebb időszak sajnos kellemetlenségeket is tartogat: a legyek, a szúnyogok, és más repülő kártevők megjelenése sokszor megkeserítheti az életünket.

Az alábbiakban olcsó és természetbarát megoldásokat javasoljuk, ha úgy szeretnéd távol tartani ezeket a kellemetlen kártevőket, hogy közben sem a család egészségét nem veszélyezteted, sem költségekbe nem szeretnéd verni magad:

1.) Öntsünk ecetet vagy almaecetet egy lapos tálba, és tegyük ki a lakásunkban. A repülő rovarok messze elkerülik majd azt a területet, ahol elhelyeztük a tálat. A vonuló hangyákat is távol tarthatjuk, ha az ajtók, vagy az ablakok keretét bekenjük ecettel vagy almaecettel.

Hirdetés

2.) A diófa levél is távol tartja a legyeket és a hangyákat. Nincs más teendőnk, mint egy vízzel teli kis tálkába belemorzsolni némi diófa levelet, és a tálkát kitenni a lakásban. Máris elkerülnek minket a kellemetlen ízeltlábúak!

3.) Ha az ablakokba bazsalikomot ültetünk, garantáltan nem repülnek vagy másznak be hozzánk a rovarok!

Hirdetés

4.) A szegfűszeg több formában is hasznos lehet: akár egy citromba tűzdeljük azt, akár őrölt formában egy kis tálba helyezzük ki, a rovarok szintén igen nagy ívben kerülnek majd el minket.

Ha a citromos megoldást választjuk, még szép és illatos is lesz a rovarűzőnk! Nincs más dolgunk, mint félbevágni egy citromot, és bele tűzdelni a szegfűszeget, majd a helység közepére helyezni.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátai d is tudjanak róla!

Hirdetés