Kipróbáltam ezt az egyszerű házi pakolást, sokkal, de sokkal több hajam lett tőle!

A szakemberek szerint egy átlagos embernek mintegy 100 000 hajszál nő a fején, napi átlagban pedig 100 hajszálunk hullik ki. Ezt az átlagos mennyiségű hullást a hajszálak életciklusa határozza meg: kettő-nyolc éves növekedés után pár hónapra a nyugalom fázisában vannak, majd kihullanak, és új hajszál nő a helyükre.

Ha ennél több hajszálunk hullik ki, valami probléma lehet, és érdemes rá odafigyelni. Ezt a hajhullást okozhatja stressz, vagy akár hormonális változás, illetve a szervezetben jelenlévő gyulladás. (Érdemes magunkat mindenképpen kivizsgáltatni, hogy az utóbbit kizárhassuk)

A haj növekedésének megerősítéséhez azonban tudunk ajánlani egy természetes módszert. Az új hajszálak növekedését beindító házi pakolás elkészítéséhez egy fél banánra, egy tojássárgájára, egy evőkanál mézre, valamint fél pohár sörre lesz szükségünk.

Hirdetés

Hirdetés

Fogjuk ezeket a hozzávalókat, és jó alaposan keverjük őket össze egy kis edényben, egészen addig, míg egy krémes masszát nem kapunk. Alkalmazzuk a fejbőrön, és takarjuk le fóliával, egy órán keresztül. Ismételjük három napig ezt az eljárást.

Ha nem szűnik meg a hajhullás, érdemes szakemberhez fordulni, mert ő segíthet a hajhullás hátterében álló komolyabb okok feltárásában.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés