Ezt teszi a főtt kukorica szervezeten belül. Bár hamarabb tudtuk volna…

A nyári hónapok egyik kedvelt csemegéje a főtt kukorica, azt azonban csak kevesen tudják, hogy nemcsak nagyon finom, hanem az egészségünkért és a szépségünkért is sokat tehet!

Agyunk gyorsabban jár

A főtt kukorica nagy mennyiségű B1-vitamint tartalmaz, így javítja az agyi funkciókat. Ha kukoricát rágcsálunk, elménk gyorsabban és olajozottabban működik, mivel az agy a B1-vitamin hatására acetil-kolint termel. Ez a neurotranszmitter támogatja az agysejtek működését, és ezért az emlékezés, valamint a koncentráció is könnyebb, hogyha elégséges B1- vitamint viszünk be a mindennapok során.

Hirdetés

Ezenkívül a kukorica jelentős mennyiségű pantoténsavat is tartalmaz. Ez az anyag is a B vitaminok csoportjába tartozik. Szervezetünk a pantoténsav segítségével alakítja át a komplexebb szénhidrátokat glükózzá, így tehát a szervezet számára használható energiává.

Szebb és erősebb hajkorona

Hirdetés

Kutatások szerint már mindössze napi 10 dkg kukorica elfogyasztása erősíti a hajunk szerkezetét, mivel az olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint a likopin vagy a C-vitamin, és így a nyáron erősebb UV sugárzás okozta roncsolódást is képes semlegesíteni. Ezek az anyagok továbbá a a bőrünk szépségéért felelős kollagén termelését is serkentik.

Fogyaszt

A kukorica “hajából”, a kukorica bajuszból készített tea remek vizelethajtó, zsírtalanító és fogyasztó hatású. Egy púpozott teáskanál kukorica hajat negyed liter vízzel forrázzunk le. ezután álljon egy kicsit, majd leszűrve, édesítés nélkül fogyaszthatjuk! Kúraszerűen fogyasztva segít abban, hogy mielőbb visszanyerjük tökéletes alakunkat! (allergiás reakció esetén ne fogyasszuk)

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés