Ezt teszi a halolaj az emberi testtel a sokat emlegetett hatásán felül!

A legtöbben tudják, hogy melyik betegség csoport felelős a legtöbb halálesetért a fejlett országokban, így hazánkban is. A szív- és érrendszeri betegségekről van szó, amelyek azonban meglepő módon nem minden népcsoport körében ennyire elterjedtek.

Hirdetés

Ilyenek az eszkimók is, akiknek a körében a kutatók szerint a mindennapos halolaj fogyasztásra vezethető vissza a szív- és érrendszeri betegségek ritkább előfordulása. A halolaj esszenciális zsírsav tartalmának hála segíti a szív, az erek, valamint az agy egészséges működését.

A halolajnak ezekről a tulajdonságairól valószínűleg a legtöbben hallottak, azonban a halolaj még sok minden mást is tesz az emberi szervezetért, amivel már nem mindenki van tisztában. Így többek között az alábbiakat:

Hirdetés

1.) Rendszeres fogyasztása támogatja az immunrendszert, és erősíti azt.

2.) Segíti a regenerálódást, és csökkenti a gyulladás kialakulásának valószínűségét. Így azoknál az embereknél, akik intenzív testi igénybevételnek vannak kitéve, illetve rendszeresen sportolnak, edzenek, lehetővé teszi, hogy az edzést követően hamarabb visszanyerjék az energiájukat.

3.) Rendszeres fogyasztása csökkenti az ízületi gyulladás kialakulásának valószínűségét. Nem akarjuk azt mondani, hogy halolajjal kezelhető lenne a már kialakult ízületi gyulladás, mert erre semmilyen kutatás sem mutat, azonban az azt rendszeresen fogyasztó népeknél sokkal kevesebb az ízületi panasz.

4.) A halolaj ezen kívül rengeteget tehet a bőr, így a hajas fejbőr kiszáradása ellen, valamint gyorsítja a sebgyógyulást, kevesebb pattanás, gyulladás és akné alakul ki a bőrünkön.

5.) Gazdag E- valamint D-vitaminban, és hasznos forrása ezeknek az esszenciális anyagoknak.

6.) Rendszeres szedése késlelteti a demencia kialakulását, mivel segíti idegsejtjeink működését. Egyes kutatások szerint csökkenthető vele az Alzheimer-kór kialakulásának valószínűsége, illetve kitolható a kialakulás ideje, javítja az agyműködést, reakcióidőnk javul, idegrendszerünk egészségesebben működik.

7.) A halolaj többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag. Ezek az anyagok elősegítik a szerotonin nevű hormon termelését,így kiegyensúlyozzák és javítják a hangulatunkat. A halolaj így megelőzheti a depresszió és szorongás kialakulását.

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés