Nagymamám tanította ezt a kis technikát. Ezért nincs bennem soha egyetlen kullancs sem:

Mióta a kullancsirtás lényegesen megnehezedett (köszönhetően annak, hogy az egyetlen célzott, tömeges kullancsirtásra használható szer, annak a környezetre és az emberi szervezetre gyakorolt káros hatása miatt betiltásra került), sajnos alaposan elszaporodtak ezek a kártevők.

Nagyon sok esetben már nemcsak a természetben, de a városok parkjaiban, sőt akár a kertünkben is tenyészhetnek kullancsok.

Éppen ezért felértékelődnek azok a módszerek, amelyeket a régi öregektől tanultunk, hogy hogyan védekezzünk a kullancsok ellen. Nagymamám annak idején a levendula olaj használatával előzte meg a kullancsok támadását.

Hirdetés!

Ennek a módszernek egy modernizált verzióját olvashatod az alábbiakban.

Egy sima ruhatisztító hengerre vigyél fel egy kevés levendula olajat, de csak olyan mennyiségben, hogy az ne hagyjon foltot a ruhádon.

Hirdetés!

Mielőtt kimennél egy kullanccsal fertőzött területre, az illóolajjal finoman átitatott hengerrel hengereld át a ruháidat.

A levendula olaj helyett használhatsz akár eukaliptusz, citromfű, vagy akár menta olajat is.

Hirdetés!

Az olajok illata Rád és más emberekre kifejezetten kellemes hatást tesz, csak a rovarokat taszítja. A kullancsokon kívül egyébként távol tartja a szúnyogokat is.

Még erősebb hatást szeretnénk?

Választhatjuk azt is, hogy az illóolajakat vízzel összekeverjük, és spréflakonból a bőrünkre fújjuk. Ezt azonban csak akkor tegyük, ha nem okoz nálunk bőrirritációt.

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani, hogy barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés!