Ezt teszi a testeddel, ha a bal oldaladon alszol

Annak, hogy melyik oldalunkon, vagy esetleg a hátunkon vagy a hasunkon alszunk, nagy hatása van arra, hogy milyen az egészségünk. Egyes betegségek kialakulására is hathat mindez, így többek között akár idő előtti ráncosodást, gyomorégést, keringési problémákat, légzési nehézségeket, izom fájdalmakat, illetve nyaki és háti fájdalmakat is okozhat.

Hirdetés

Ha baloldalunkon alszunk, az segíthet megelőzni, vagy akár enyhíteni a gyomorégés és a reflux tüneteit. Így ugyanis a gyomor tartalma nem folyik vissza a nyelőcsőbe.

Lépünk nem terhelődik meg, a gravitáció segít növelni a lép véráramlását, támogatja annak működését. A méregtelenítés is erősebb így.

Hirdetés

Csökken a májbetegségek kockázata, mivel a máj a jobb oldalon helyezkedik el, így ezt kíméli a baloldali alvás. Ráadásul segíti a méreganyagok kiürülését is a májból.

Hirdetés

A nyirokrendszer számára is előnyös mindez: könnyebben kiürülnek a méreganyagok, és könnyebben visszajutnak a sejtektől levált fehérjék.

Hirdetés

Könnyebben dolgozik a szív is, mivel annak baloldala pumpálja a vért a test többi részébe.

Neked mi a véleményed?

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés