6 apró, de végzetes tévedés, ami megakadályoz abban, hogy lefogyj

Az Egészségügyi Világszervezet rendelkezésére álló adatok azt mutatják, hogy szerte a világon az elmúlt negyven évben az elhízás jelensége nagyjából háromszorosára emelkedett.

Hirdetés

A mai modern életmód, illetve táplálkozási szokások mellett nem olyan könnyű leadni a súlyt, vannak azonban olyan rossz szokások is – amelyek egy részéről ráadásul sokan azt hiszik, hogy egészségesek -, amelyek kifejezetten megakadályozzák a fogyást. Íme:

1. Elégtelen vízfogyasztás

Hirdetés

Egy másik kutatás arra jutott, hogyha az alanyok éveken keresztül legalább napi 1 liter, vagy annál több vizet fogyasztottak, akkor 2 kg súlyveszteséggel kalkulálhattak más alanyokhoz képest. A víz segít a táplálék hasznosításában, és átmossa a szervezetet.

2.Reggeli kihagyása

Egy felmérés során 350 felnőtt részvételével arra a megállapításra jutottak a tudósok, hogy akik reggeliztek, kevesebb zsírt halmoztak fel deréktájon, mint azok, akik kihagyták az első étkezést.

Hirdetés

3. Evés a késő esti órákban

A legtöbben tudjuk, hogy a késő esti evés egészségtelen, a szervezet ugyanis nem képes már feldolgozni az akkor bevitt élelmiszereket, és azokat így zsírban raktározza el.

Hirdetés

4. Zsírszegény diéte

Sokan azt gondolják, a zsírszegény diéta fogyaszt, azonban éppen ellenkezőleg! A zsír bevitele ugyanis esszenciális és szükségszerű a szervezet számára, enélkül az nem tudja feldolgozni és tárolni az A-vitamint, a D-vitamint, továbbá a kalciumot.

5. Étkezés közben lekötni mással a figyelmünket

Hirdetés

Étkezés közben ne tereljük el a figyelmünket azzal, hogy mást csinálunk, pl. tévét nézünk vagy internetezünk. Ha ugyanis a figyelmünk máshol kötjük le, hajlamosak vagyunk többet tenni, mint amennyi szükséges lenne!

6. Egésznapos ülés

Amennyiben munkánk egész napra a székhez és az asztalhoz köt, próbáljunk óránként elmenni az asztaltól pár percre, mert a folyamatos ülés szintén megnehezíti a fogyást, illetve tendencia szerűen tartós elhízáshoz vezethet.

Hirdetés