Ezt teszi a testeddel, ha sok C-vitamint veszel be!

Mindannyiunknak azt tanították, hogy a C-vitamin szedése segít abban, hogy szervezetünk ellenállóbb legyen megfázással és egyéb fertőzésekkel szemben.

Ezen kívül a C-vitamin hatékony antioxidáns is, amely segít csökkenteni az oxidatív stressz káros egészségügyi hatásait.

De vajon a gyakorlatban hogyan és mint teljesül mindez? Tényleg ilyen hatékony a C-vitamin?

Hirdetés!

Természetesen igen, de ez nem ennyire egyszerű. Szent-Györgyi Albert, a C-vitamin feltalálója naponta nagy dózisban fogyasztott C-vitamint, és állítólag ennek köszönhetően élt hosszú, egészséges életet.

Ám a C-vitamin esetében is beszélhetünk olyan helyzetről, amikor túlzottan nagy mennyiségben kerül be a szervezetünkbe, és ezáltal ártalmas hatást is kifejt.

Hirdetés!

Ennek kapcsán figyelmet érdemel, hogy szakértők szerint legjobb, ha természetes forrásban fogyasztjuk a C-vitamint. amennyiben mégis étrend-kiegészítőként használjuk, ne vigyük túlzásba a szedését, különösen akkor, ha vesekő problémával küzdünk.

Hirdetés!

A vízben oldódó aszkorbinsavat nem lehetséges túladagolni: a felesleges mennyiség kiürül a szervezetből, ám a C-vitaminból visszamaradó kémiai anyagok akár vesekő képződéshez is vezethetnek.

Éppen emiatt nem ajánlott négy gramm C-vitaminnál többet fogyasztani naponta.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés!