Fogyassz gyömbért minden nap egy hónapon keresztül és ez a 8 dolog fog történni veled

A gyömbér az egyik leghatékonyabb gyógynövény, amely számos formában, de rendszeresen fogyasztva a legváltozatosabb módon segít súlyos betegségek megelőzésében, kialakulásuk kockázatának mérséklésében, illetve egészségünk megőrzésében.

Intenzív hatású antioxidáns vegyületeket tartalmaz, és a benne megtalálható illóanyagok hatása sok tekintetben páratlan. Az alábbiakban nyolc olyan, az egészségünkre gyakorolt támogató hatást sorolunk fel, amely miatt érdemes rendszeresen fogyasztanunk belőle!

Íme:

Hirdetés!

1.) Támogatja a fogyást, egészséges testsúly megtartását
A tudatos étkezés részeként gondolhatunk rá, javítja a glikémiás profilt, támogatja a fogyást, és a későbbiekben az egészséges testsúly megtartását.

2.) Enyhíti a menstruációs fájdalmakat
Jacques Blancher kardiológus szerint a gyömbér por hatása felér a fájdalomcsillapítókéval, de előbbinek viszont nincsenek mellékhatásai.

Hirdetés!

3.) Tisztítja a légutakat, enyhíti a légúti megbetegedések tüneteit
Gingerol és shoagol tartalma ellazítja a légutak izmait, így segít abban, hogy a levegő szabadabban áramoljon, fertőtlenítő hatásának hála pedig pusztítja a kórokozókat.

4.) Támogatja az immunrendszer működését
Így a betegségek kialakulásának kockázata értelemszerűen csökken!

5.) Csillapítja a hányingert, hányést
A régi népi gyógyászatban is alkalmazták erre a célra (azon a vidéken, ahol a növény honos), és e téren (is) az egyik leghatékonyabb gyógynövények tartották.

Hirdetés!

6.) Emésztést serkentő hatású
Mivel támogatja az epe termelését, segíti a zsírok lebontását. Enyhíti a székrekedést, puffadást.

7.) Támogatja a szív- és érrendszer egészségét
Tanulmányopk igazolják, hogy a gyömbér rendszeres fogyasztása csökkenti a vérben az ún. rossz koleszterin szintjét, így csökkenti a szív-érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.

8.) Csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát
A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő pácienseken végzett kitatások eredménye értelmében a gyömbér rendszeres fogyasztása segített a vércukorszint stabilizálásában.

Figyelem! Kismamák, vér- és epebetegségekkel küzdők, valamint azok, akik rendszeresen vérghigító hatású gyógyszereket szednek ne fogyasszák! Kérd ki orvosod, vagy gyógyszerész tanácsát!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Forrás: tudasfaja.com

Hirdetés!