Komoly vízkorlátozás rendeltek el ! Itt vannak a szabályok!

Szörnyű aszályt hozott a 2022-es nyár, és a jelek szerint egyelőre nem enyhül az időjárás. A korábbiakban több településen, így Solymáron, Gödöllőn, vagy akár a Baranya megyei Orfűn is vízkorlátozást rendelt el.

Most a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt huszonhárom Pest megyei településen vezetett be vízkorlátozást – írja a blikk.hu

Az OMSZ előrejelzése szerint az általuk ellátott területeken – különösen Pest megye térségében – a következő napokban a hőmérséklet további emelkedésére, így a több hete tartó csapadékhiányos időszak folytatódására kell készülni – közölte a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt.

Hirdetés!

A kormány a vízzel való spórolásra figyelmeztet: ne folyassuk a csapot akkor sem, ha hideg vízre vágyunk!

Ezeken a településeken vízkorlátozás lépett érvénybe:

Hirdetés!

Hirdetés!

A forró időjárás napjaira Acsa, Csömör, Erdőkertes, Fót, Gödöllő, Mogyoród, Szada, Veresegyház, valamint Budakalász, Csobánka, Leányfalu, Nagykovácsi, Pilisborosjenő, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisszentlászló, Pilisvörösvár, Pomáz, Solymár, Szentendre, Tahitótfalu és Üröm lakosait kérik az alábbiakra:

  • Törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására, és korlátozzák az ivóvíz más célú felhasználását. (pl. autómosás)
  • Mellőzzék a locsolást (a közterületek locsolását is ide értve), és a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki.
  • Kérik az Önkormányzatok közterületi locsolási célú vízvételezésének minimumra szorítását is.

A társaság arról is beszámol, hogy egyelőre a szolgáltatási területükön nem alakult vízhiány.

Fontosnak tartod? Ne felejdt el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés!