Bámulatos! Ha elkezded almaecettel ápolni az arcod, rövidesen akár 10 évet letagadhatsz. És ez nem vicc!

Az almaecet rengeteg olyan enzimet tartalmaz, amelyek előnyösek az emberi test, és elsősorban a bőr számára. Az azonban fontos, hogy bio gazdálkodásból származó almaecetet vegyünk, hogy az valóban egészséges legyen!

Hirdetés

Nade hogyan alkalmazzuk az almaecetet, és hogyan fejti ki hatását? Bőrszépítő hatásának az a titka, hogy hámlasztó hatással rendelkezik a gyümölcssavaknak hála, másrészt pedig gátolja a gyulladások kialakulását. Ráadásul szabályozza a bőr Ph értékét, szinte egyedülálló módon.

Az almaecettel történő bőrtisztítás eltávolítja az elhalt hámsejteket, és fertőtleníti a bőrt. A bőr megújul, mert a pórusok lélegzethez jutnak. Az almaecet kén tartalmának hála halványulnak az öregségi foltok, a ráncok, és lassítja az öregedés elkerülhetetlen folyamatát.

Hirdetés

Ráadásul a felesleges faggyú eltávolításával a pattanások, mitesszerek kialakulását is megelőzi.

Hogyan alkalmazzuk? Szükségünk lesz fél csésze almaecetre, egy csésze kamillára, valamint egy negyed csésze mézre. Valamennyi természetes anyag, amelyeket összekeverünk! A keverékből minden este egy keveset vattakoronggal az arcunkra kenünk.

Hirdetés

Egy másik megoldás, hogy 150 milliliter almaecetet 90 milliliter ásványvízzel és egy Aspirin tablettával alkalmazunk. Szintén esti arclemosásra használhatjuk ezt a keveréket.

Ha viszont csak bőrünk Ph egyensúlyát szeretnénk helyreállítani, keverjünk össze háromnegyed bögre tiszta vízzel negyed bögre almaecetet, és csöppentsünk bele három csepp levendula olajat.  Majd vattapamaccsal lemossuk az arcunkat.

Hirdetés

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is ki tudják próbálni! Neked mi a véleményed?

Hirdetés