Hihetetlen! Ezért tegyél egy kis darab hagymát a füledbe!

Mivel a hagyma rengeteg antioxidáns hatású vegyületet tartalmaz, a népi gyógyászatban elterjedten használták mindig is. Nem véletlenül: rengeteg mindenben lehet a hasznunkra!

Az alábbi vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag: kalcium, foszfor, kálium, magnézium, nátrium, vas, réz, cink, C-vitamin. Ezen kívül számottevő mennyiségű B1 B2, B3,B5, B6, folsav, biotin és E-vitamin is van benne.

Erős baktériumölő hatással rendelkezik, erőteljes hatással bír a megfázással szemben, csillapítja a köhögést, és a légúti megbetegedéseket.

Hirdetés

Az emésztőrendszer számára is gyógyírt jelent, mivel hatására több emésztőnedv termelődik, enyhülnek a bélgörcsök, kihajtja a bélférget, valamint növeli az étvágyat!

Ezen kívül csökkenti a magas vérnyomást, és ezzel a szívroham bekövetkeztének veszélyét.

Megelőzhető vele az érelmeszesedés, a trombózis, és vérrögképződés gátló hatással is rendelkezik.

Hirdetés

Gyulladásgátló, hatására nő a szervezet ellenálló képessége, csökkenti a vércukor szintjét, és ha nyersen fogyasztjuk el, a koleszterinszintet is optimalizálja.

Kénben gazdag, amely a tumor sejtek egyes fajtáinak növekedésére gátló hatással rendelkezik.

Na de térjünk vissza a címben foglaltakra!

A fülbe helyezve milyen hasznos hatása lehet a hagymának?

Sokak számára probléma, hogy rendszeresen visszatérő fülfájástól szenvednek, míg másoknak túlzottan sok zsírt termel a füle.

Mindezekre a problémákra gyors enyhülést hozhat, ha kockákra vágott vöröshagymából gézbe csomagolva kötést készítünk. A hagymában található illóolajok ki tudják fejteni a hatásukat 30 perc alatt, és enyhítenek nemcsak a fájdalmon, hanem a gyulladáson is.

Egy másik megoldás, hogy a hagyma kifacsart levét csepegtetjük a fülünkbe.

Hirdetés

Vigyázzunk az alábbiakra: ha érzékenyek vagy allergiásak vagyunk a hagymára, ne alkalmazzuk! Ha hagymalét használunk maximum 2-3 cseppet használjunk!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés