Így jelzi előre az ujjaink hossza a mellrák kockázatát:

A modern tudomány nem először lep meg minket különösen összefüggések felállításával, melyeket kísérletekkel is alátámasztanak. Most éppen arra állítottak fel egy képletet, hogy hogyan jelzi előre a nők ujjainak hossza a mellrák kockázatát- írja a Femina.

Hirdetés

Természetesen ettől még se nem kell fellélegeznünk, sem pedig elszontyolodnunk, mert csak esélyekről van szó, amelyeket statisztikai mintákon igazoltak vissza.

Az egész azon alapul, hogy már az anyaméhben körülvesz bennünket egy közeg, amelynek minden eleme lényeges, elsősorban az a hormonális hatás, amely ott ér minket. Márpedig éppen ez a hormonális közeg az, ami az ujjaink hosszára, és a rákkockázatra is hat.

Hirdetés

Tehát nem az ujjaink hossza miatt kisebb, vagy nagyon a rák esélye, hanem ugyanannak a hatásnak a következménye mind a kettő. A lényeg, hogy mennyi tesztoszteronnak (alapvetően férfi nemi hormon, amit a női szervezet is termel kisebb mennyiségben) és ösztrogénnak (női nemi hormon) vagyunk kitéve az édesanyánk méhében.

A vizsgálatok szerint, ha valakinek a mutatóujja és a gyűrűsujja hosszában jobban eltér egymástól az egyik kezükön a másikhoz képest, kisebb arányban fejlődik ki mellrák.

Persze, azért vannak fenntartásaink. A tudósok jobban teszik, ha még alaposabban, és több összefüggést figyelembe véve folytatják a kutatásokat, mert egyszerűsített megoldásokkal tele a padlás! Ennek ellenére megjegyezzük a dolgot, jobb félni, mint megijedni!

Hirdetés

Te mit gondolsz erről?

Hirdetés