Így szabadulj meg fillérekből az összes kerti kártevőtől!

A növényi kártevők némelyike különösen alattomos, és nem véletlen, hogy a legtöbben úgy tudják, hogy csak fekete öves vegyszerekkel végezhetünk velük.

Ezzel azonban károsítanánk a környezetet, majd közvetett módon a saját egészségünket is!

Az alábbi módszerek azonban segítenek abban, hogy úgy szabaduljunk meg ezektől a gusztustalan kis lényektől, hogy közben nem károsítják az egészségünket és a környezetet.

Hirdetés!

Sokan tudják, hogy az alma termésre a vértetű jelenti az egyik legnagyobb veszélyt. Ez a vattaszerű, viaszos váladékkal takart élőlény ilyen anyagot hagy a kártétele helyszínén is.

Azt azonban csak kevesen tudják, hogy szappanos lemosással megszabadulhatunk a vértetűtől: mindössze 20 gramm szappanra van szükség, melyet fél liter vízben feloldunk, majd lemossuk a növényt.

Hirdetés!

Ez megszünteti a vértetű fertőzést, és jó ideig távol is tartja a kártevőt.

A káposztát károsítja az üvegházi molytetű, amely gyakorlatilag az összes káposztafélének esküdt ellensége, így többek között a kelbimbó, a karalábé, vagy a karfiol is megsínyli a jelenlétét. Sajnos a gyönyörű muskátlik ugyanúgy veszélyeztetettek.

Hirdetés!

Különösen kellemetlen, ha meg mozdítjuk a fertőzött leveleket, tucatnyi molytetű repked szanaszét.

Rendkívül ellenálló kártevőről van szó, azonban itt is létezik olyan természetes védekezési mód, amellyel a gátat vethetünk a pusztításának.

Ez azért is nagyon fontos, mert még vegyszerrel is nehezen tudunk tőlük megszabadulni. Sárga ragasztós lapocskák kihelyezésével azonban jelentősen csökkenthetjük a kártétel arányát.

A házatlan csiga ugyancsak azok közé a kártevők közé tartozik, amelyek rendkívül szívósak, és igen nehéz távol tartani őket.

Itt azonban nagyobb állatokról van szó, és ennélfogva a “létszámuk” kezelhető lehet: ha saláta levelet, krumpli darabokat helyezünk ki a kerti úton, és kora reggel elindulunk, összeszedhetjük a csali étkeken lakmározó házatlan csigákat.

Ha nem szeretnénk ezzel bíbelődni, a növényeink közti területet hamuval, vagy porrá zúzott szuperfoszfáttal, esetleg apróra széttört tojáshéjjal is beszórhatjuk, ez is hatékony a csigák távol tartásában!

Hirdetés!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is kipróbálhassák!

Hirdetés!