Kiadták a riasztást: Pár órán belül DURVA VIHAR érkezik villámlással, 70 km/h-s széllel – mutatjuk, melyik 11 megye készüljön!

A mai nap is igen viharosnak ígérkezik, ráadásul a hőség sem szűnt meg teljesen, csak enyhült a tegnapi durva kánikulát követően.

Hirdetés

Az ország 11 megyéjére az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, sárga figyelmeztető előrejelzést tart érvényben zivatarveszély miatt, így Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Hajdú-Bihar megyére.

Az ország teljes területére továbbra is figyelmeztető előrejelzés vonatkozik hőség miatt, amely a legtöbb megye esetében elsőfokú, azonban Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megye esetében még mindig  másodfokú, narancssárga jelzés érvényes, a napi középhőmérséklet ezekben a megyékben még mindig 27 °C felett fog alakulni.

Hirdetés

A következő napokban várhatóan folytatódik a hőség, de péntek-szombatihoz hasonlóan magas hőmérsékleti értékekre már nem kell számítanunk.

A borítókép illusztráció!

Hirdetés

Hirdetés