Körömlakkal kente be a talpát. Ha megtudod, miért, te is tuti kipróbálod majd!

Az alábbiakban olyan házi megoldásokat szedtünk össze, amelyeket sikerrel alkalmazhatunk szemölcsökkel szemben. Némelyik közülük még az öregségi foltokat is halványíthatja.

1.) Remek megoldás az almaecet: kenjük át az érintett bőrfelületet némi alma ecettel, majd kössük le egy éjszakára. Pár hétig ismételjük a kezelést, és a bőrprobléma remélhetőleg elmúlik.

2.) Próbálkozhatunk mézes borogatással is: miután megtisztítottuk az érintett bőrfelületet, bekenjük némi mézzel, majd leragasztjuk egy sebtapasszal, vagy lekötjük egy teljes 24 órás időszakra. Itt is addig ismételjük a kezelést, amíg meg nem szűnik a problémánk!

Hirdetés

3.) Ha az előző két megoldás nem működik, vagy valamiért nem szimpatikus, fogjunk egy banánhéjat, és a belső fehér felével dörzsöljük a szemölcsöt naponta többször, majd ezt követően sebtapasszal rögzítsünk egy kisebb darab banánhéjat a felületre. Mindenképpen bio banánt használjunk.

4.) Egy újabb megoldás, hogy a megtisztított, megszárított bőrfelületet napi kétszer bekenjük színtelen körömlakkal (reggel és este lefekvés előtt). Egy, maximum két hét, és már tapasztalhatod az eredményt!

Hirdetés

5.) Használhatunk fokhagymát is: ilyenkor kötés alá rögzítünk egy kisebb szelet friss fokhagymát. Ezt rajta kell tartani, és két naponta cserélni, míg a szemölcs el nem múlik.

6.) A szódabikarbóna fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Keverjünk össze egy teáskanál fehér ecetet ugyanannyi szódabikarbónával. Az így kapott sűrű krémmel napi kétszer, reggel és este kenjük be a szemölcsöt.

Használhatjuk a szódabikarbónát ricinusolajjal keverve is, de ez esetben miután be kentük vele a szemölcsöt, ragasszuk is le azt egy éjszakára. Pár napi ismétlés után eltünteti a szemölcsöt.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Ne alkalmazzuk az adott eljárást valamely összetevővel szembeni allergia vagy túlérzékenység esetén!

A bőr gyanús illetve nagyobb felületű elváltozásai, vagy kényes helyen lévő bőrproblémák esetén ne alkalmazzunk semmilyen házi szert, hanem forduljunk orvoshoz!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés