Lassítja az öregedést, enyhíti az ízületi panaszokat, csökkenti a rák kockázatát, gyulladáscsökkentő: a világon mindenhol ismerik, csak itthon nem. Te tudod mi van a képen?

A képen látható kis gyümölcs igazi óriás a vitaminbombák között: 19 különböző aminosavat, 21 nyomelemet, és számos vitamint tartalmaz!

A Kínában, valamint Mongóliában honos édes és egyben enyhén savanykás ízű bogyót évezredek óta fogyasztják, még pedig számtalan formában! Áztathatjuk teába, fogyaszthatjuk levesbe főzve, vagy akár szárított gyümölcsként. Ezen kívül gyümölcsléként is igen népszerű.

Az öregedést lassító hatásáról is ismert gyümölcs páratlanul gazdag vitaminokban és nyomelemekben. Szinte felsorolni is nehéz, mi minden van benne!

Hirdetés

19 féle aminosavat és 21 nyomelemet tartalmaz (pl. vas, kálcium, szelén, magnézium, kálium, cink), rendkívül gazdag továbbá C-vitaminban, E-vitaminban, B1-, B2-, B6-vitaminban, továbbá Béta-karotinban, Poliszacharidokban, de sok értékes fehérje, Foszfor és a gyulladáscsökkentő hatásáról ismert Béta-szitoszterol is megtalálható benne.

Ezek után sejthetjük, hogy azt sem egyszerű felsorolni, hogy mennyi mindenre jó:

Hirdetés

Kiváló immunerősítő, javítja a látást, csökkenti a rák (így a bőrrák), valamint a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

Máj- és vesevédő hatással bír, gombaölő, enyhíti az ízületi problémákat, lassítja az öregedést és az őszülést.

Remek hatással van a vérnyomásra, és a vércukorszintre, csökkentheti a hajhullást, segít optimálisan tartani a testsúlyt. Növeli az energiaszintet és támogatja a gyors agyműködést.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés