Nagyanyámtól tanultam ezt a trükköt, azóta nem repedezik be a sarkam

Sokak számára problémát jelenthet a sarok bőrének berepedezése, amely nemcsak esztétikailag zavaró, de igen fájdalmas is lehet. A pedikűrös megoldja a problémát, de rendszeresen kell járnunk ahhoz, hogy ne térjen vissza a repedezés, és szép summát otthagyhatunk a szakembernél.

Van azonban egy könnyű, otthon is elvégezhető eljárás, amely akadályozza a sarok bőrének berepedezését, és simává, lággyá teszi azt.

Az alábbiak szerint járjunk el: kenjük be a sarkunkat jó vastagon borotvahabbal, illetve öntsünk egy lavórba meleg vizet és szájöblítőt 1:1 arányban! Ezután mártsunk az oldatba törölközőt, és tekerjük át vele a borotvahabbal már bekent talpunkat. Vegyünk egy másik törölközőt, egy szárazat, amelyet dunsztként használhatunk.

Hirdetés

Hagyjuk így fél órán keresztül, majd a törölközővel dörzsöljük le a bőr megvastagodott rétegét. Használhatunk emellett habkövet is.

Ezután vastagon kenjük be hidratáló, vagy más zsíros krémmel, és ha bőrünk már beitta a krémet, húzzunk kényelmes pamutzoknit.

Mivel a bőr megvastagodott rétege az, amely hajlamos a berepedezése, ennek az eljárásnak az ismétlésével megakadályozhatjuk, hogy a probléma rendszeresen visszatérjen.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátai d is tudjanak róla!

Hirdetés