“Nem engedtek felszállni a repülőre a külsőm miatt”. Panaszt tettem, de az igazi csavar még csak ezután jött

Bár nincs kötelező viselet a repülőkön, azért bizonyos szabályok vannak, amelyeket érdemes betartani. Mivel azonban ezek eléggé gumiszerűen vannak meghatározva, nem mindig egyszerű azokat figyelembe venni. Ez a lány is emiatt került kellemetlen helyzetbe.

Emily O’ Connor, ez a helyes, egyébként meglehetősen visszafogott lány azért jár pórul, mert eszébe sem jutott, hogy gondja lehet abból, hogy egy éppen divatban lévő, és sokak által viselt ún. crop topban utazik.

A lány képen is látható felsőben utazott, amely sokak szerint nem különösebben tekinthető kihívónak, azonban az kétségtelen, hogy szabadon hagyja a lány hasát. A lány már a felszállásra várt, amikor több főből álló utaskísérő csapat indult meg az ülése felé.

Hirdetés

Ultimátumot adtak neki, hogy takarja el a hasát, mert máskülönben leszállítják őt a repülőről. Az öltözékét pedig a többi utasra nézve sértőnek nevezték. A közösségi oldalán később közzétett beszámolója szerint a brigád egyik tagja már ekkor a csomagja felé nyúlkált, hogy majd lekísérik őt a repülőről, amelyre jegyet váltott.

Rendkívül különös volt ez a bánásmód, figyelembe véve, hogy a lány végig ugyanebben a ruhában volt, és a jegykezelés során nem tájékoztatták arról, hogy ebben a ruhában nem utazhat a repülőn.

Ezután székéből felállva utastársait kérdezte, hogy valóban sértőnek találják-e az öltözékét. Nem érkezett válasz. Szerencsére valakitől kapott egy dzsekit, amivel elakarhatta hasát, így végül a gépen maradhatott.

Hirdetés

Ugyanakkor még a hangosbemondóban is megjegyzéseket tettek rá, és későbbiekben is megalázó megjegyzéseket szúrtak oda neki a ruhájával kapcsolatban. A lány végül már a sírás határáig jutott, bár jólesett neki, hogy több utas is a védelmére kelt.

A lány később panaszt tett, és a Thomas Cook légitársaság a későbbiekben közleményt adott ki, melyben elismerték, hogy a személyzet rosszul kezelte a problémát, azonban hangsúlyozták, hogy a társaságnak vannak szabályai az öltözködéssel kapcsolatban, amelyek mindenkire nézve kötelezőek.

A dologban az az érdekesség, hogy ezt követően többen bojkottálták a légitársaságot, és bejelentették, hogy nem utaznak vele többet. Mások pedig azt tervezik, hogy ugyanilyen felsőben fognak utazni, hogy tüntessenek a lányt ért inzultus miatt. Kiderül, mi lesz belőle!

Forrás:bovebbenportal.com

Hirdetés