Önzetlenül segített a férfi a szegény nénin a bevásárlóközpont pénztáránál

A magam részérétől szeretem a hétköznapi, szívet melengető történeteket. Nem váltják meg a világot, de szebbé varázsolják valakinek a napját. És remélhetőleg mindazokét is, akik hallanak róla, és lakik még empátia a szívükben a mai, sajnos kissé elidegenedett és kihűlt világban.

Az alábbi Twitter bejegyzést egy vásárló tette közzé, aki szemtanúja volt egy ilyen szívet melengető esetnek egy bevásárló központban, és a történteket fényképen is megörökítette.

Amint az  fotón is látható, az édesapa kisgyermekével érkezett vásárolni. Ha kicsit belegondolunk, ez önmagában nem a legkönnyebb vállalkozás, mivel a csöppségek figyelmét mindig magára vonja valami (és mindig más), és természetesen jóval több figyelmet igényel, mint maguk a bolt polcain sorakozó áruk.

Hirdetés

Az apa ennek ellenére nem volt rest, és észrevette, hogy a sorban előtte álló idős hölgynek gondja van a fizetéssel. Nem dühből reagált, pedig a nénin valóban feltartotta a sort, miután az elektronikus fizetőrendszer több próbálkozás után sem fogadta el a bankkártyáját.

Persze az ilyesmi előfordul, néha a rendszer a hibás, esetenként pedig az a probléma, hogy nincsen pénz a vevő kártyáján, vagy már felhasználta a napi költési limitjének megfelelő összeget. Valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, hogy az adott esetben mi volt a pontos ok, az egyetlen lényeg, hogy az idős hölgy segítségre szorult, és láthatóan borzalmasan érzete magát ebben a helyzetben.

A teljes összeg, amit a néninek ki kellett volna egyenlítenie a bevásárlása ellenértékeként, nagyjából 10 ezer forintra rúgott magyar pénznemben. A férfi ahelyett, hogy az ilyenkor megszokott ideges káromkodás kíséretében topogott volna a lábával, előhúzott egy bankjegyet, és átnyújtotta a néninek.

A hölgy természetesen rendkívül meglepődött, és szerette volna tudni, hogy hogyan viszonozhatná a férfi gesztusát, hogyan és miképpen adhatja meg a pénzt. Erre a nagylelkű apa csak legyintett, és kedvesen annyit mondott az idős hölgynek, hogy ugyan ne fájjon emiatt a feje, és legyen szép napja!

Forrás: twitter.com, borítókép: twitter.com

Hirdetés