Pszichológiai teszt: melyik gyerekkori trauma határozza meg ma is az életedet?

Mindannyiunkat érnek sérülések, és minél korábbi ez a sérülés, annál elemibb módon épül be a személyiségünkbe, és annál inkább kihat a felnőtt életünkre is. A sérelmek tudatalattinkban raktározódnak el. Az alábbi négy ábra közül melyiket választod gondolkodás nélkül? Elárulja, mi az a trauma, ami a leginkább kihat rád a mai napig!

Hirdetés!

Első ábra: gyerekkorodban nem kaptad meg azt a szeretetet és elismerést, amelyre vágytál volna. Ezért önértékelésed alacsony, és benned van egy folyamatos félelem attól, hogy mások kritizálnak és elutasítanak.

Hirdetés!

Sok esetben nem mered felvállalni a véleményedet, különösen akkor, hogyha negatív reakcióra számítasz mások részéről. Nem mersz segítséget kérni, és hajlamos vagy felnagyítani a problémákat. Sértődékeny vagy, ráadásul mindenért magadat hibáztatod. Érdemes meglátnod magadban is a jót és a szépet, és megtapasztalni, hogy az elutasítás még nem a világvége!

Második ábra: Gyerekkorodban hatalmasat csalódtál a szeretteidben: nem teljesítették egy fontos ígéretüket, vagy nem álltak ki melletted, amikor nagy szükséged lett volna rájuk. Az is lehet, hogy kigúnyoltak, vagy nem értékeltek eléggé. Úgy érzed, nem bízhatsz meg az emberekben, csakis önmagadban! Ez sok esetben előnyödre válik, mivel kitartóbb vagy másoknál, és nagy sikereket érhetsz el szakmai téren! Sokan azonban hidegnek is távolságtartónak éreznek téged, nehezen tudsz közeledni másokhoz.

Hirdetés!

Harmadik ábra: gyerekkorodban kívülállónak érezted magad, akár azért, mert mások alábecsültek és nem értékeltek kellőképpen, vagy pont azért, mert képességeid kimagaslottak a többiek közül. Döntéseidben akár így, akár úgy, de bizonytalan lettél, megerősítésre van szükséged. Vágysz a tökéletességre, és nem vagy képes megélni a jelen pillanat szépségét. Érdemes átgondolnod, hogyan tudnál a jelenben élni, és nem mindig az elismerést és megerősítést keresni mások részéről.

Negyedik ábra: egy számodra nagyon fontos szeretted elvesztése határozta meg a gyermekkorodat, és ezt a mai napig nehezen tudtad feldolgozni. Minden nap rettegsz a magánytól és a veszteségtől. Sajnos ez sokszor önbeteljesítő jóslat, és elveszted azokat az embereket, akik igazán fontosak a számodra. El kell szakadnod a múlttól, és felfedezni a jelenben a szépséget, hogy minden pillanat egy új esély! Ha rájössz, hogy az élet nem ismétli önmagát ok nélkül, ki tudsz törni az ördögi körből!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek szakvéleménynek! Diagnózist kizárólag pszichiáter állíthat fel! 

Hirdetés!