Talált egy kóbor kutyát a 24 éves ápolónő, játszani kezdett vele: felelőtlenségének végzetes következményei lettek

Birgitte Kallestad norvég ápolónő a Fülöp-szigeteken járt nyaralni a barátaival, ahol egy aranyos kutyussal találkozott. Amikor játszottak, kisebb karcolásokat és harapás nyomokat ejtett a nő kezén, azt azonban ő sem sejtette, hogy milyen következménye lesz mindennek.

Hirdetés

Eleinte a nő semmit sem érzett, ám amikor hazatért Norvégiába, elkezdődtek az első tünetek, nagyjából két hónappal a kutyával való találkozás után.

A lány sajnos nem sejtette, hogy milyen borzalmas betegséget kapott el: a veszettségről tudni kell, hogy három-tizenkét hét a lappangási idő, ezután pedig kezdődnek a borzalmas tünetek: fejfájás, izomgörcs, hallucinációk, láz, valamint szorongás.

Hirdetés

Sajnos akkor, amikor a tünetek már jelentkeznek, a betegséget már nem lehet gyógyítani. Ugyanakkor oltással megelőzhető mindez!

Hirdetés

A kezeletlen veszettség az agyban életveszélyes fertőzést okoz, és súlyosan károsítja az idegrendszert. Mivel a vírus az idegpályákon halad a központi idegrendszer felé, a lappangási idő attól függ, hogy milyen messze van a harapás helye a központi idegrendszertől.

Hirdetés

Birgitte végül abban a kórházban hunyt el, ahol maga is dolgozott.

Birgitte családja arra figyelmeztet mindenkit, hogy egy ismeretlen állattal való játék veszélyes következményekkel járhat. Ha harapásnyomokat szerzel egy ilyen ismeretlen jószágtól, mindenképpen fertőtleníteni kell a sebet, és mielőbb orvoshoz menni!

Nyugodjon békében! Neked mi a véleményed? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés