Te hogyan kulcsolod össze a kezedet? Ha meglátod, mint mond el Rólad, Te is dobsz egy hátast!

A testbeszéd tanulmányozása egy igen komoly tudomány terület manapság, egyik leghíresebb kutatója, Roger Wolcott Sperry munkásságáért Nobel-díjat kapott.

Bebizonyította, hogy az agy jobb és bal féltekéje karakterisztikáját tekintve és funkcionálisan is eltér, és egy személy személyisége, és viselkedése lényegében komoly összefüggést mutat azzal, hogy melyik féltekéje aktívabb.

Testbeszédünk árulkodik személyiségünkről, és számos olyan rejtett üzenetet közvetít, amelyet csak az avatottak képesek olvasni. Többek között az is, hogy hogyan kulcsoljuk össze az ujjainkat, és hogyan tartjuk rendszeresen a kezünket, nagyon sok mindent elárul gondolkodásunkról és személyiségünkről.

Hirdetés

Íme:

Hirdetés

A bal hüvelykujj van felül

Akik általában így kulcsolják össze a kezüket, igen gyakorlatiasak, alaposan átgondolnak mindent, mielőtt komoly döntéseket hoznának.

Szinte belelátnak mások lelkébe, így lehetetlen nekik hazudni.

Közel áll hozzájuk a családjuk, és nagyon fontosak számukra a barátaik, akikkel valóban jó kapcsolatot ápolnak.

Ezeket az embereket bátran kereshetjük tanácsért, mert nem dobálóznak közhelyekkel, és megfontolt, érdemi segítséget kaphatunk tőlük.

Mivel jó humorérzékkel megáldott emberekről van szó, képesek másokat szórakoztatni, és adott esetben elbűvölni. Jól udvarolnak, mert azt is tudják, hogy a másik mit akar hallani, ezzel azonban csak nagyon ritkán élnek vissza.

A két hüvelykujj egymás mellett összeér

Fegyelmezett, rendezett, és minden részletre odafigyelő személyiség típusról van szó.

Nagy elvárásokkal bírsz saját magad, és mások iránt, és ha valamivel foglalkozol, a legapróbb részletekre is pontosan odafigyelsz.

Hirdetés

Jól irányítasz, átlátod a nagyobb képet, ezért a vezető pozíciót neked találták ki!

Ugyanakkor képes vagy rá, hogy meghallgasd és figyelembe vedd mások véleményét, túlzott őszinteséged azonban néha bajba keverhet.

Hosszú távon azonban mindez a jó kapcsolatok alapja, így emberi kapcsolataid nagyobb része sokkal egészségesebb, mint amit egyébként magad körül látsz.

Jobb hüvelykujj van felül

Magas az érzelmi inteligenciád, nemcsak megérted, de empatikusan átérzed, amit mások éreznek.

Ez megnyitja kapuit az emberek szívéhez, és képes vagy arra, hogy a közhelyeken túl gondolkozz.

Igazi kincsként nézel az emberekre, és ők is rád! Empátiád, és az az érzés, amit keltesz másokban, hogy te tényleg segíteni akarsz, valódi!

Odaadó vagy emberi kapcsolataidban, számos olyan szeretted, barátod van, akivel szavak nélkül is megértitek egymást.

Érted a saját, valamint mások érzéseit, és képes vagy ezekről beszélni is, ami nagy ritkaság a mai világban!

Neked mi a véleményed?

Hirdetés