Terjedőben egy szokatlanul értelmes kihívás: 21 napig mellőzni kell egy méregező szokást, amit mindannyian ösztönösen csinálunk

A különböző online kihívásoknak ma nagyon nagy piaca van. Nem telik el úgy év, hogy ne lenne benne egy-egy alkalom, amikor egy kihívás több százezer embert meg nem mozgatna. Van egy amiről,azonban eddig még kevesen hallottak. Pedig a többivel ellentétben, ennek kifejezetten nagy haszna, és hatalmas ereje van.

Hirdetés

Te hallottál már Deal Bowen Atyáról? Ő egy amerikai lelkész, aki egy különleges feladattal lepte meg híveit. Az igazán furfangos atya azt találta ki, hogy egy nem mindennapi kihívásra invitálta meg őket.  A játék lényege az volt, hogy huszonegy napig ne panaszkodjak, illetve ne pletykálkodjanak, és ne mondjanak negatív kritikát senkire és semmire. Ha ez mégis megtörténik, akkor a csuklójukon lévő karkötőt húzzák le fordítsák meg, és  kezdjék el elölről a huszonegy napot.

Semmi nagy bonyodalom nincs a dologban, azonban mégis erős kitartás szükséges hozzá. Még a papnak is egy kerek évre volt szüksége, hogy betartsa. Azt mondtam, hogy valóban sokáig koncentrálnia kellett, és egész nap figyelnie a gondolataira, de amint belejött a hátralévő napok csak úgy elrepültek.

Hirdetés

A legtöbben bár belekezdenek, hamar abbahagyták. Persze voltak olyanok is, akik minden erejüket lantba vetve igenis végigcsinálták. Az emberek elkezdték egymást biztatni, hogy csinálják ezt a kihívást, mert számtalan jó dolog történt azóta az életünkben. Még az online felületet is meghódította, és a Facebookon számos ember hívta meg ismerőseit erre az eseményre.

Azok, akik végig csinálják fantasztikus megtapasztalásoknak a tanúi. Egy tanár, aki nemrég csinálta végig azt  mesélte, hogy bár többször is újra kellett kezdenie végül sikerült végig csinálnia. Sokkal könnyebb akkor lett számára, amikor férje is csatlakozott a kihíváshoz. Így osztozott vele a feladatban, és támogatták egymást.

Ez a nem minden napi feladat segített felnyitni a szemeit, és meglátni azt, mégis mennyit pletykálkodott,  és folyamatosan panaszkodott. És felismerte azt, hogy ennek a módszernek a segítségével képes megváltoztatni a magáról, másokról, és a hétköznapi helyzetekről alkotott gondolatait. Sokkal energikusabb lett. Már nyoma sincs az anno mindennapos “fáradt vagyok”-nak, vagy “nem alszok eleget”-nek, és a “nincs időm semmire” fejezetnek.

Mára fantasztikusan kiegyensúlyozott, és kipihent. Azt újságolja, hogy még a családon belüli kommunikációjuk is teljesen új szintre emelkedett. Sokkal többet dicsérik egymást, és az otthonuk már szinte a béke szigetére változott.

Persze azt is beismeri, hogy ezt nem volt  könnyű elérni. Sok időre és tudatos energiára van szükség. De úgy gondolja, hogy ha szokásaid és a gondolkodásod változik, akkor már sokkal könnyebb lesz. A titok egyszerűen az, hogy ne add fel!

Kedvet kaptál a kihíváshoz? Ha igen mindenképp írd meg élményeidet kommentben!

Forrás: blikkruzs.hu,  willbowen.com

Hirdetés