Tippek, hogy ne konyuljon le gyorsan a vágott orchidea, hanem sokáig beragyoghassa a lakást

Föld tele van csodálatosabbnál  csodálatosabb virágokkal mégis talán az egyik leggyönyörűbb típus az orchidea. Sajnálatos módon ez a virág nem túl hosszú életű és hiába próbálkozunk vele, valahogy sehogy sem sikerül életben tartani.

Hirdetés

Az is egy különlegessége, hogy nem mindegyik fajtát lehet levágni és szárastul virágcsokorba tenni. A virágüzletben dolgozók pontosan tudják, hogy melyek ezek a típusok, amik alkalmasak erre. Az alábbiakban olyan tippeket és megoldásokat olvashatsz, aminek segítségével meghosszabbíthatod a levágott virág élet tartalmát.

1. Minden orchidea szár tartósabb lesz, ha egy kiságy részt rajta hagyunk. Ebben a részben ugyanis létfontosságú anyagok vannak, amik tovább tartja életben levágott szárat.

Hirdetés

2. Elengedhetetlen, hogy egy magas és hosszú vázában tároljuk, hiszen így  is egyfajta stabilitást biztosítunk a szárnak és a víz is könnyebben fel fog jutni a felső virágokhoz is.

3. Nagyon fontos hogy mindig mielőtt vázába helyezzük vágjunk le kb. egy cm-rt a végéből. Ezt a legjobb, hogyha éles késsel vagy papír késsel teszik.

4. Az is nagyon fontos, hogy mielőtt vázába helyezzük pár másodpercig a szár végét tartsuk meleg vízben majd utána tegyük szoba hülyeséget vízbe. Ez fantasztikus  módon konzerválja.

Hirdetés

5. Ügyeljünk arra, hogy a virág inkább hűvös hőmérsékletű szobában legyen. Ne érje közvetlen napsütés és a huzattól is óvjuk. A vizét többször cseréljük egy héten és mindig vágjunk vissza egy kicsit a szárából.

6. Az is sokat segíthet hogyha virág vizet egy kis ásványvízzel hígítjuk és minden alkalommal teszünk bele egy friss szelet citromot. Azonban az is egy remek lehetőség, hogy a virágüzletből speciális tartósító szerrel feltöltött tégelyt vásárolunk, és ebben tároljuk az orchideák.

Az alábbi videóban az orchideákról láthatnak egy kis összeállítást:

Forrás: tudasfaja.com, youtube.com

Borítókép: Blikkrúzs

Hirdetés

Hirdetés