Váratlanul hazamentem a munkából délben: 52 évesen kellett ráébrednem, hogy addig talpig becsületesnek hitt férjem milyen titkot rejteget:

A történetet az interneten találtuk. Mivel tanulságos, továbbadjuk. A történetet elbeszélő hölgyet hívjuk Erzsikének.

Erzsike leírja, hogy későn házasodott: harmincévesen ment hozzá a férjéhez, aki nem volt élete szerelme, de nagyon kedves és türelmes férfi volt.

Mivel a férje könyvelő, ő az utóbbi években már otthonról dolgozik, míg Erika bejár a munkahelyére, és csak este ér haza. A férje főz, és besegít a házimunkába, hétvégén együtt sétálnak, és soha nem szoktak veszekedni. Mindezt Erika a jó házasság jelének tekintette. Már két évtizede megy ez így…

Hirdetés!

Múlt héten Erika otthon felejtett egy iratot, és haza kellett mennie érte. Mikor zörögve kinyitotta az ajtót, hirtelen őrült motozás hallatszott belülről. Erika teljesen ledermedt, amikor meglátta Sanyit egy szál nadrágban kirobogni….

Hirdetés!

Hirdetés!

Felvette az ingét, nadrágját, nem szólt semmit, csak leült. Erika kérdőn nézett rá, és végül bevallotta, mit “rejteget”.

Nem volt ott senki rajta kívül.. Nem, nem ez volt a titok. De elmondta, hogy napközben többnyire leheveredik, olvas, alszik, miután már csak félállásban dolgozik. 63 évesen azt mondja, megérdemli, hogy ne szakadjon bele a munkába.

Bár ez a titok nem tűnik ártalmasnak, Erikában mégis egy világ dőlt össze. Úgy érzi, a férje hazudott neki, mert rengeteg a szabadideje, de neki sosem szólt erről.

Nem tartottak fenn közös kasszát, és a férje mindenbe beleadta a saját részét, így Erika fejében meg sem fordult, hogy Sanyinak van egy másik, egy lusta élete is van.

Úgy érzi, most érdemes mindent átgondolnia. Vagy elválik 50 évesen, és megkeresi az igazit, aki nem titkolózik előtte.. Vagy elfogadja, hogy ő az, aki túlzottan sokat dolgozik, munkamániás és önző és Sanyinak van igaza, aki csak az élet szépségeit, a pihenést, a lazítást is élvezni akarja?

Vajon melyik döntés lehet a helyes? Neked mi a véleményed?

Hirdetés!