Vedd a fokhagymát a szádba, és tartsd ott FÉL ÓRÁN ÁT. Az eredmény hihetetlen!

A foghagyma, hála a benne található vitaminoknak, ásványi anyagoknak és illóolajoknak köszönhetően rendszeres fogyasztása mellett számos krónikus betegség megelőzésében segítségünkre lehet.

A természet patikájának eme ékköve dokumentált kutatások eredménye szerint lassítja az érelmeszesedés folyamatát, csökkenti a magas vérnyomást, valamint egyes szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

Ezen kívül a daganatos betegségek egyes fajtáinak (pl. vastagbélrák, gyomorrák) veszélyét is mérsékelheti.

Hirdetés

A fokhagyma tisztítja a szervezetet, támogatja a vesék működését, az immunrendszert, valamint segíti a jó étvágyat.

Sok ember nem bírja elviselni a fokhagymaszagot, amely azonban a fokhagyma egyik legerősebb hatóanyagához, az allicinhez kötődik.

Az allicin a fokhagymából származtatható szerves kénvegyület. Cavallito amerikai kutató volt az, aki először kivonta a fokhagymából ezt az olajat, amelyről kiderült, hogy jó pár mikroorganizmus ellen bevethető, némelyik ellen hatásosabb a penicillinnél is!

Ennek kapcsán jegyezzük meg, hogy a “szagtalanított” fokhagyma kapszulák, étrend kiegészítők hatásfoka a legtöbb esetben jelentősen elmarad a “büdös” fokhagymáétól. Az okát a fentiekből könnyű kikövetkeztetni.

Hirdetés

Egyes kínai vidékeken a fokhagymát a cukorkához hasonló módon fogyasztják.

Megpucolnak egy gerezd fokhagymát, majd beveszik azt a szájukba, és 30 percig szopogatják.

Miért olyan egészséges ez? A fokhagyma hatóanyagai a száj nyálkahártyáján keresztül nagy hatásfokkal felszívódnak, és segítenek a szervezet megtisztításában. Így a fokhagyma ki tudja fejteni áldásos hatását, mégsem lesz az egész testük fokhagyma szagú!

Ha letelt a 30 perc, kiköpik a fokhagymát. A fokhagyma szaga teljesen megszüntethető fogmosással, szájöblítéssel, majd egy szem kávé elrágásával.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk! 

Hirdetés
Hirdetés