Vigyázat, EZ AZ ANYAG 5 perc alatt blokkolja az immunrendszert! Az emberek 99,9 %-a nem sejti, hogy nem az itallal vagy a füstöléssel, hanem Ezzel árthat legtöbbet az egészségének!

Dr. D.C Dulcan szerint a negatív érzelmek savasítják el a szervezetet, és ez vezet a betegségekhez. Így elsősorban az idegesség, félelem, a stressz okozza gyökérokként a depresszió mellett a legtöbb egészségügyi problémát.

A stressz olyan hormonokat szabadít fel a szervezeten belül, amelyek rövid távon ugyan adaptív hatásúak, és a stressz-válasz reakciót szolgálják, hosszú távon, ugyanakkor sokban gátolják az immunrendszer működését.

Avicenna a félelem emberi testre gyakorolt hatását tanulmányozta: ketrecbe zárt egy bárányt, mellé egy másik ketrecbe egy farkast. A bárány hamarosan elpusztult a folyamatos stressztől.

Hirdetés

Nade mit tegyünk, hogy a lelki problémák ne betegítsék meg a testünket?

1.) Először is jó gondolkodási minták tudatos kialakításával. Pl. ha valaki megbánt, bocsássunk meg neki. Nem őmiatta, magunk miatt! A megbocsátás mint érzelem helyreállítja a sejtek Ph értékét.

2.) Sokat tehet értünk a relaxáció és a helyes légzés: Kezdjük el értékelni az élet szép pillanatait, és időzzünk el a jelenben, ahelyett, hogy elvesznénk a száguldó gondolatainkban. Hunyjuk le a szemünket és képzeljük el, hogy minden levegővétellel kiáramlik belőlünk a fáradtság és a stressz, a félelem. Megdöbbentően hatásos ez a technika, ha minden nap akár 4-5 percet gyakoroljuk.

Hirdetés

Bernie Siegel, amerikai onkológus végstádiumú daganatos betegekkel végeztetett hasonló gyakorlatokat. Napi többször arra kellett gondolniuk, hogy a rákot kiűzik a szervezetükből. A betegek 40%-a fél év alatt meggyógyult! Mindenkit emgdöbbentettek ezek az eredmények, ezért további pszichológiai teszteket végeztek. Ezek arra az eredményre jutottak, hogy azok között, akik meggyógyultak, többen voltak az optimista emberek, akiknek volt hitük! A kétség tehát megnehezíti a gyógyulást.

3.) És persze az étkezés jelentőségét se lehetne letagadni! Nem kell jóllakásig enni, mert az már elhízáshoz vezet. Az se mindegy, mit eszünk. Zöldségeket, joghurtot, magtejet, gabonapelyhet érdemes fogyasztani. A mértékkel fogyasztott hús sem tilos, de azt alkohol és a cukor fogyasztását szintén tegyük takarékra! Ha lehet, egyáltalán ne dohányozzunk! Időnként pedig méregtelenítsünk (amennyiben egészségi állapotunk megengedi).

Te mit gondolsz? Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

 

Hirdetés