Tested ÍGY jelez: 8 tünet megmutatja, hogy szervezeted segítségért kiált!

A betegségek megjelenése előtt testünk már finom jelzéseket ad, amelyek arra engednek következtetni, hogy a természetes egyensúly felborult a szervezetünkben. Ha ezek nem múlnak el pár héten belül, komolyan el kell gondolkoznunk azon, hogy orvoshoz forduljunk, mert valami nem működik jól a testünkben. Ilyen jelzések:

1.) Lábgörcs. Ha rendszeresen arra riadsz fel, hogy görcsöl a lábad, az vérkeringési problémát jelezhet. Más esetben a gerincben lévő ideg összenyomódása okozza a görcsöt. Huzamosabb ülés vagy állás hatására elkezdhet a lábad zsibbadni.

2.) Egyes élelmiszereknek képtelen vagy ellenállni, és mindig rájuk gondolsz: különösen ilyenek lehetnek a sajtfélék vagy a szénhidrátok, esetleg folyton éhes vagy… Mindez arra enged következtetni, hogy túl kevés Omega-3 zsírsav van a szervezetedben! Egy egy kisebb darab sajt, vagy egy kevés túró csökkenti az étvágyadat, de nem árt az Omega-3 zsírsavak pótlásáról is gondoskodni.

Hirdetés

3.) A bőr kiszáradása: elsősorban télen jelent problémát. Segíthet, ha mellőzöd a forró fürdőt, a meleg víz ugyanis fokozottan kiszárítja a bőrt. Az olajos magvak fogyasztása és a jelentősebb mennyiségű víz ivása szintén támogatja a bőr hidratációját.

4.) Krónikus fejfájás: sok esetben a dehidratáció is fejfájást okoz. Ez esetben akár már 2-3 dl víz enyhítheti a fájdalmat. Más esetben a fejfájást stressz, vagy akár komolyabb betegség is okozhatja. Érdemes szakemberhez fordulni, hogyha nem múlik el hosszabb idő alatt sem.

Hirdetés

5.) Puffadás: kellemetlen és egészségtelen állapot. Sok minden okozhatja, így többek között az is, ha túl gyorsan fogyasztod el vagy nem rágod meg eléggé az ételt. Az alacsony hatásfokú emésztés szintén gyomorégéshez vezethet. További ok lehet a stressz, ha nem elég a gyomorsavad, gyomrod képtelen kellő hatásfokkal emészteni.

6.) Rossz lehelet: a száj kiszáradása, vagy a hiányos szájhigiénia mellett a nem megfelelő hatékonyságú emésztés is okozhatja. Ha záros határidőn belül nem tudod elhárítani a problémát, keress fel egy orvost, ő tudni fogja a megoldást!

7.) Körmök töredezése: ezt akár pajzsmirigy betegség is okozhatja, de a körömlakk is lehet az oka. Amennyiben súlyos mértéket ér el a töredezés, érdemes elhagynod a köröm festését, és arra is gondolnod, hogy egészségesebben táplálkozz. Ha körmeid nem erősödnek meg, érdemes szakemberhez fordulni!

8.) Hajvégek töredezése: ez leginkább a nőknél fordul elő, mivel a hajfesték, valamint egyes szépségipari eszközök roncsolják a hajunkat. Viszont az is lehetséges, hogy a nem megfelelő táplálkozás okozza a hajvégek töredezését, így érdemes átgondolnod, hogy elég vitamint, tápanyagot viszel-e be a szervezetedbe.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés