Zseniális! EBBŐL a levélből tettünk egyet a ház minden sarkába! Örökre megoldotta egy nagy problémánkat!

Hatékony házi praktikák bogarak, rovarok, és különösen a csótányok ellen!

A csótányokról tudni kell, hogy a nedves, meleg helyeket szeretik, és a rovarok akár fél évig is élnek…

Nemcsak gusztustalanul néznek ki, de betegségeket is terjeszthetnek, Így fontos, hogy mielőbb szabaduljunk meg tőlük. Ez nem könnyű, és sok esetben az emberi egészségre is veszélyes kémiai megoldásokat igényel. Azonban első körben érdemes olcsó és környezetbarát házi megoldásokkal próbálkozni! Van köztük néhány igazán hatékony:

Hirdetés!

A csótányok utálják a babérlevél csípős illatát, így ha összezúzunk pár levelet, és a csótányfészek köré szórjuk, a csótányok néhány nap után elhagyják a helyet.

Próbálkozhatunk szódabikarbóna és cukor keverékével: egyenlő arányban keverjük össze őket, majd szórjuk le a csótányok által kedvelt területet. Ha a rovarok megeszik a keveréket, a gyomorsavuk a reakcióba lép azzal, és felpuffasztja, elpusztítja a kártevőket!

Hirdetés!

Hirdetés!

Bár a legtöbbeknek ezt nem kell külön mondani, a rendszeres takarítás sokat tehet a csótányok elszaporodása ellen! Ne halmozzuk fel a mosatlant, vigyük le legalább kétnaponta a szemetet, és mosogassunk el minden nap! A rendszeres porszívózás, és a porzsákok korai kidobása segít abban, hogy minél kevesebb lárva keljen ki. Sajnos a söprögetés nem segít, csak szétszórja a lárvákat.

Használhatunk levendula illóolajat is, amely szintén környezetkímélő. Egy vattapamacsra csöpögtessünk hat cseppet, és dörzsöljük be vele azokat a helyeket, ahol a csótányok járnak. Ha a vattapamacsot is ott hagyjuk, az még inkább riasztja a kártevőket. Egyébként ecet vagy Eukaliptusz is megteszi, ha nincs levendula illóolajunk.

Neked mi a véleményed? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hirdetés!