Ez a 7 egyszerű szobanövény segít édesdeden és mélyen aludni

Mivel alvás közben töltődik fel az emberi szervezet, ezért a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés egészségünk, mindennapos állóképességünk egyik alapvető pillére.

Éppen ezért sokakat foglalkoztat, hogyan tudnánk az éjszakai pihenés minőségét feljavítani. Természetesen erre számos módszer létezik. Azt azonban kevesen tudják, hogy léteznek olyan szobanövények, amelyeket a hálószobában tarthatunk annak érdekében, hogy az alvás pihentetőbb legyen:

1. Aloe Vera

Az aloe vera emberi testre gyakorolt pozitív hatását számos kutatás megerősítette. A levegőből kiszűri a káros anyagokat, és oxigént juttat a levegőbe. Ezáltal javítja az alvásunk minőségét.

Hirdetés!

2. Gerbera

Nem csupán a szoba levegőjének minőségét javítja, de kedélyállapotunkra is jó hatással van.

3. Levendula

Egyedi illatával és illóolajával megnyugtatja a testet és a lelket is. Az alvásunk nyugodtabb és pihentetőbb lesz! Nem véletlen, hogy a régi öregek a párnákba is tettek levendulát a jobb alvás érdekében!

Hirdetés!

4. Szobaborostyán

Levelei összességében igen nagy felületet tesznek ki. Éppen ezért is olyannyira hatékony a hálószoba levegőjének tisztítása és oxigénnel való dúsítása terén.

5. Vitorlavirág

A szobaborostyán leveleihez hasonlóan nagy felületű levelei miatt a vitorlavirág is a hálószoba levegőjének őre.

6. Anyósnyelv

Az anyósnyelv sem véletlenül annyira közkedvelt mostanában. Az egyik leghatékonyabb növény a szoba levegőjének tisztítása terén, és méretéhez képest viszonylag jelentős mennyiségű oxigént juttat a levegőbe, ezzel is javítva pihenésünk minőségét.

7. Jázmin

A jázmin illóolaja is különleges, mivel alvás közben megnyugtat és ellazít, még ébredés után energetizál.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid, ismerőseid is elolvashassák!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés!