A MÁJUNK nem fáj, hamikor megbetegszik: Mégis létezik 5 olyan tünet, ami előre jelzi a nagyobb bajt

Kétségtelenül a máj a legfontosabb szerveink egyike, és egész szervezetünk egészségét veszélyezteti, amennyiben megbetegszik. Központi szerepe van a szervezet méregtelenítésében, és nem megfelelő működése akár a méreganyagok felhalmozódásához, és súlyos betegségekhez vezethet.

A májunkban nem érzünk fájdalmat, amennyiben megbetegszik, azonban vannak olyan tünetek, amelyek a nagyobb bajt előre jelezhetik.

1.) Sárgaság

Hirdetés!

Ez a bőr, a nyálkahártyák, illetve a szem ínhártyájának sárgás elszíneződése, a szövetekben lerakódó epefesték hatására. Súlyos betegséget jelezhet, ne vegyük félvállról, mindenképpen forduljunk vele orvoshoz!

2.) A testen ok nélkül jelentkező lilás foltok

Hirdetés!

Ezek véralvadási problémákat, és akár májproblémát is előre jelezhetnek.

3.) Súlygyarapodás látszólagos ok nélkül

Amennyiben a súlyod ok nélkül gyarapszik. anak ellenére, hogy nem változtattad meg az étkezési szokásaidat, illetve nem viszel be túlzott mennyiségű, és rossz minőségű tápanyagot. Ez is máj-, illetve pajzsmirigy problémákat jelezhet. Mindenképpen forduljunk szakemberhez.

4.) Állandó fáradtság

A folyamatos, gyötrő fáradtság (főleg abban az esetben, ha ok nélkül jelentkezik), számos egészségügyi problémát, így többek között májbetegséget is jelezhet.

5.) Gyakori étvágytalanság és hányinger

Az is okozhatja, hogy a májunkban túlzottan sok méreganyag halmozódott föl.

6.) Rossz lehelet

A kellemetlen szájszag nemcsak esztétikai probléma: akkor is kialakulhat, ha a máj már nem képes feldolgozni a méreganyagokat, és azok felhalmozódnak az emésztő csatornában.

Hirdetés!

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés!