A szomszédasszonyom fekete borsot szórt a mosógépébe! Nevetve kérdeztem az okát, ám mikor elmondta, én is kipróbáltam:

Amikor megvesszük a világos ruhákat, gyönyörködhetünk az üde, vidám színeikben. Sajnos azonban előfordul, hogy nem is a használat, hanem már egyetlen mosás tönkreteszi az örömünket.

Hirdetés

Más, a színüket eresztő ruhák, vagy a mosógépben maradt, nem látható szennyeződések bűne? Bármelyik lehet, de mindkettő ellen ajánlunk most megoldást. Az összes megoldás természetes, a háztartásban megtalálható, viszonylag olcsó összetevők használatát igényli (és nem mellékes az sem, hogy alkalmazásuk is egyszerű):

Fehér, rászáradt foltok ellen, a sötét ruhákon

Egyetlen teáskanál fekete borsot adjunk a mosószerhez. Hatékonyabb, ha olyan programon alkalmazzuk, amely hideg vízzel kezd. A bors hatásának köszönhetően a mosószer nem szárad rá a ruhára, nem hagy rajta foltot.

Hirdetés

Öblítő természetes helyettesítésére

Az ecet segít a ruhák hatékonyabb megtisztításában és azokat puhábbá, bársonyossá varázsolja. Az ecet jellegzetes szaga nem fog érződni a ruhákon, ha nem viszed túlzásba a mennyiséget (egy csésze ecet hozzáadást ajánlom).

Sötét ruhák színének felfrissítésére

A megoldás: Fekete tea vagy kávé! Igen, jól olvasod, két csészével adj a mosáshoz, és segít felfrissíteni a sötét ruhák színét! Értelemszerűen vegyes színű vagy világos ruhákhoz ne alkalmazd!

Sötét ruhák ne maradjanak foltosak

Pár kanálnyi közönséges konyhasónak a mosáshoz adásával megelőzhetjük, hogy a sötét ruhák foltosak legyen a mosást követően, ráadásul még azok színét is élénkíti (mint a reklámban 🙂

Hirdetés

A régi ruhák színének felfrissítésére

Szeretnél új életet lehelni régi kedvenceidbe? Adj egy kis citromlevet a mosáshoz, az sokat segít!

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Hirdetés