Barack süti, nálunk még ma is elmaradhatatlan, az ünnepekre egyszerűen muszáj elkészíteni

A régi menyegzők és az ünnepi asztal elmaradhatatlan kelléke volt a barack süti, igazi ünnepi finomság volt.

Bőven kell vele dolgozni, de megéri a fáradságot, mert annyira finom, és a régi időket idézi! Eszünkbe juttatja azt a sok szépséget, amit megéltünk!

Így készítsd:

Hirdetés!

20 dkg puha vajat negyed kiló porcukorral keverj ki, egy egész tojást, másfél deci tejet, és 8 dkg lisztet adj hozzá, amiben korábban két teáskanál sütőport is el kevertél.

Egy órát pihenjen a massza szoba hőmérsékleten, majd mehet bele 70 dkg liszt, kézzel dolgozzuk össze alaposan, és gyúrjuk tésztává.

Hirdetés!

Formáljunk kis golyókat belőle, sütés előtt némileg lapítsuk le őket, és sütőpapíros tepsiben pedig süssük világosságára forró sütőben.

Legyünk óvatosak, hogy ne süssük túl, mert különben kiszárad. Lényeg, hogy kapjon szint.

Ha kivettük a sütőből, és még meleg, késsel vájjuk ki a félgömb közepét.

Hirdetés!

A töltelékhez 20 dkg vajat adjunk egy fém edényben gőz fölött, három egész tojással, és 6 deka cukorral, majd főzzük krémmé.

Ezután mehet bele a kivájt félgömb közepe, rum, valamint egy púpos evőkanál barack lekvár. Színezéshez kakaópor. Ezután jön a félgömb töltése, és összeillesztése.

Színezéshez zöld, sárga, piros ételfestéket használjunk, amelyeket némi langyos vízben feloldunk, és ecsettel festjük a barackok egyik oldalát pirosra, majd beleforgatjuk a kristálycukorba.

A másik fele zöld vagy sárga lesz, és ezt is alaposan megforgatjuk cukorban!

Jó étvágyat kívánok! Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is elkészíthessék!

Hirdetés!
Hirdetés!