Ez a férfi belopózik az elhagyott ravatalozóba a kamerájával. Pár lépés után olyat lát, amit legszívesebben rögtön el is felejtene

1992-ben alternatív temetőként, olcsóbb temetkezési megoldásként hirdetve Clyde Booth nyitotta meg ezt az emlékhalmot, a Memorial Moundot (Bessemer, Alabama, USA)

Hirdetés

Booth évekig tanulmányozta az ókori temetkezési helyeket.  A holttesteket a Memorial Moundban nem a földbe temették, hanem a koporsókat állványokra helyezték, egy raktárhoz hasonló helységben, és egymásra tornyozták azokat.

Bár a koporsókat őrző raktárba a hozzátartozók nem léphettek be, de a virágaikat egy nagy földhalomra rakhatták le, valamint bronz emlékművet helyeztettek el egy márvány falon, amely az épület belsejében volt található, szintén a föld alatt. Volt ott számítógép is, ahonnan le lehetett hívni az elhunytak életrajzát.

Hirdetés

A komplexum állapota azonban a férfi 2009-ben bekövetkezett halála után alaposan leromlott, az a hír járta, hogy kegyeletsértő körülmények között vannak a holttestek, szabadon rothadnak a testek, koponyákat, valamint csontvázakat lehetett látni nyitott a kinyílt koporsókban.

Egy városi fényképész, „Bullet” és pár barátja úgy döntött, hogy elmennek ebbe a földalatti alternatív temetkezési helyre, hogy meggyőződjenek arról, hogy mi az igazság. Mivel világítás nem volt, zseb lámpával tudtak világítani…

Hirdetés

Olyan látvány tárult a szemük elé, amely legrosszabb rémálmainkban se jöjjön elő.. Az elhagyott épületben egy rakás holttest látszott, valamint az egykori temetkezési cég felszerelési és berendezési tárgyainak maradványai.

Hirdetés
Pár koporsó borzalmas állapotban, félig nyitva:

Szinte hihetetlen ez az elhanyagoltság és pusztulás:
És íme egy holttest teljesen szabadon…

Az alternatív temető egykori plakátja, amelyen az olcsóbb szertartást hirdették:

És balzsamozó porok..

Mivel teljesen elképedtek amiatt, hogy ilyesmi még előfordulhat az Egyesült Államokban a napjainkban, jelentették a rendőrségen, de semmi foganatja nem volt.

Később sírrablása hivatkozva az FBI-nál tettek bejelentést, és ezután végül az állam rendbe tette a helyet.

Neked mi a véleményed, hogy ilyesmi előfordulhat a 21. században?

Hirdetés
Hirdetés