Így hat az emberi testre a muskátli

Azzal mindenki tisztába van, hogy a virágok és növények fokozzák az endorfintermelést az emberi szervezetben. Így boldogabbá, és harmonikusabbá teszik mindennapjainkat. Nem véletlen, hogy a beteg emberek mellé is a hozzátartozók virágot visznek, hiszen öntudatlanul is tudják, hogy ezzel felvidítják őt.

Hirdetés

Azonban a hétköznapi muskátliról mi sem gondoltuk volna, hogy ekkora hatással van az emberi szervezetre.  Az alábbiakban tíz okot  mondunk arra, miért érdemes ezt a világot ablakpárkányon tudni.

1.

Hirdetés

Különösen sok színben pompázó növény nemcsak az ablakunkat díszíti, de enyhíti a komoly pszichés betegségeket, mint például a depressziót és nyugtatja  az idegrendszeri problémáinkat.

2.

Számos hagyomány tartja úgy, hogy a muskátli erősíti a családi kapcsolatokat. Például a piros színű a gondoskodás és szeretet jelképei.

Hirdetés

3.

A növény levelei különleges illóolajat  termelnek. Ez nyáron még intenzívebb szóval, hogy ha elég bátor vagy az újaid dörzsöld egy kicsit hozzá, és máris érezheted bódító hatását.

4.

Nemcsak a szúnyogok és legyek ellen kiváló, de egyéb lepkék és rovarok, akár poloskák ellen is. Ezek a kis ízeltlábúak nagyon nem szeretik a muskátli levelének illatát, így hogyha valóban elakarod őket ijeszteni mindenhova dörzsölj a leveléből.

5.

Nemcsak a pszichés, de az izom és fejfájásokat is enyhíti. Sőt illóolaja ezenkívül még a levegőt is megtisztítja a különböző káros anyagoktól. Ehhez a legjobb, hogy ha geránium olajat vásárolsz és ebből csepegtetsz a vízbe pár cseppet.

Hirdetés

6.

Ennek a világnak az illóolaja serkenti a hormontermelődést, és hozzájárul a ahhoz, hogy el tudjunk lazulni.  Számos kultúrában afrodiziákumként is használják.

7.

A muskátli remekül szabályozza a vérnyomást és az egyéb keringési betegségek is. Gyógyír lehet gyomorfájdalom és, akár álmatlanságra is. A levelét akár fájdalomcsillapításra is használhatod vagy közép-fülgyulladása.

Hirdetés

8.

Hirdetés

Kevesen tudják, de a muskátli levelét, még fogfájás csökkentésre is használják. Ehhez nem kell mást tenned csupán az érintett helyre kell dörzsölni majd és a fájdalom megszűnik.

9.

A vérnyomást úgy lehet a legkönnyebben csökkenteni vele, hogy felaprítjuk a levelét és azt helyezzük a csuklónkra.

10.

Bár erre nincsen tudományos bizonyíték, sok kutatás rávilágított arra, hogy azokon a helyeken ahol muskátli van kevesebb a rákos megbetegedések száma.

Tetszett a cikk? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Hirdetés

Forrás: tudásfája.com

Borítókép: utajovobe.eu

Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Betegség esetén fordulj orvoshoz! Jó egészséget kívánunk!

Hirdetés