A magyar zseni olyat csinál, amit még előtte senki

Korábban már hírt adtunk Magyaróvári Viktor (művésznevén Kayamar) londoni fesztiválgyőzelméről, amellyel – bár Magyarországon szinte senki sem ismeri – komoly lépést tett a világhírnév felé. (A teljes cikket ide kattintva tudja elolvasni.)

Akkori cikkünket “egy ismeretlen magyar zseni” címmel adtuk közzé, amiből a “zseni” kifejezést sokan túl erősnek érezték. Most azonban eljutott hozzánk egy olyan videó, ami jó eséllyel mindenkit meggyőz majd. A videó címe:

“Kayamar nem létező hangokat énekel”

Azok kedvéért, akik nem végeztek Zeneakadémiát: a legkisebb használt hangköz (két hang távolsága) a félhang. A zongora két billentyűje között ennyi van. Akinek nagyon-nagyon jó a hallása, akár ennél egyel kisebbet is tud és tud negyedhangokat is énekelni, de ez ritka és a fülünknek is szokatlan.

Kayamar ebben a videóban megteszi a lehetetlent és nyolcad, sőt tizenhatod (!!!) hangokat énekel szabályosan, amit előtte még senki sem tett dokumentáltan AZ EGÉSZ VILÁGON.

Ha rögtön a lényegre akarsz térni, tekerj 1:40-hez. Ott ugyanis “elszabadul a pokol”…

“Ez a tehetség arra jó, hogy így sosem kell a felvételeimet hangszerkesztővel állítgatni és élőben is – egy ismétlőpedállal – képes vagyok hamisság nélkül énekelni sok szólamban.”

Arra a kérdésre, hogy Magyarországon mikor fogják “felfedezni”, Viktor nem tudott válaszolni.